• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 12 Iunie 2014 23:00

România, aur pentru reciclare!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sticla este 100% reciclabilă, ceea ce înseamnă că, prin recuperarea acesteia, se salvează un volum important de resurse energetice. Însă, în cazul sticlei securizate, reciclarea era foarte dificilă din cauză că aceasta conține și folii sintetice. Asta până când trei cercetători de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice (ICSI) din Râmnicu Vâlcea au descoperit o metodă simplă de reciclare a deșeurilor din sticlă securizată. Metoda descoperită de aceștia permite obținerea sticlei și a polivinil butiralului (o folie sintetică), complet purificate, care pot fi reutilizate în procesul de fabricare a sticlei securizate sau pentru alte aplicații.

Asta înseamnă că se poate face o separare eficientă și se pot refolosi materialele din care se fabrică geamul securizat, reducând în același timp consumul de energie. „Se poate recupera aproape integral folia de plastic fără a-i distruge caracteristicile și se poate reutiliza în procesul de laminare și securizare a sticlei”, a declarat Elena David, unul dintre cercetători.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Trei români au obținut medalia de aur la cel mai important eveniment mondial din domeniul inventicii − Salonul Internațional de la Geneva − pentru că au găsit o metodă simplă de reciclare a deșeurilor din sticlă securizată.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: