• 1
  • 2
  • 3
Miercuri, 11 Iunie 2014 22:37

Circurile mexicane resping interdicția de a folosi animale în reprezentațiile lor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Artiști ai circului îmbrăcați în costume de spectacol și alți manifestanți au lansat apeluri în favoarea reprezentațiilor cu animale. 'DA circului cu animale — peste 250 de ani de tradiție în Mexic', se putea citi pe un banner.

Adunarea Legislativă a Districtului Federal (ALDF) a interzis luni folosirea în spectacolele de circ a 'animalelor vii, sălbatice ori domestice'. Această normativă, care trebuie să fie ratificată de primarul capitalei, va intra în vigoare după un an de la publicarea sa în buletinul 'Gaceta Oficial del Distrito Federal'.

Președintele Uniunii naționale a impresarilor și artiștilor de circ (UNEAC), Armando Cedeno, a avertizat că normativa ar afecta circul mexican și ar pune în pericol peste 50 de mii de locuri de muncă directe, după cum a informat portalul Milenio.com. Este greșită ideea potrivit căreia animalele ar fi maltratate la circ, a spus Armando Cedeńo, argumentând că, de multe ori, la aceste spectacole are loc prima apropiere între copii și animale și, tot aici, copiii învață să le îngrijească.

'Este fals că ar fi maltratate animalele la circ, nu se poate da o lege în baza unor înregistrări video aflate pe internet. Tehnica antrenării animalelor a evoluat tot atât de mult ca și educația copiilor, se pornește de la stimuli pozitivi. S-ar putea să existe și circuri care își maltratează animalele, desigur, așa cum sunt și mame care își maltratează copiii, însă nu trebuie să generalizăm', a declarat, la rândul său, Federico Serrano, purtător de cuvânt al unei asociații a impresarilor de circ, într-un interviu pentru Milenio Television.

Prin noua dispoziție, Ciudad de Mexico devine a șaptea entitate federală a Mexicului care interzice folosirea animalelor în spectacolele de circ, după Colima, Guerrero, Guanajuato, Jalisco, Morelos și Queretaro. În plus, există inițiative în acest sens în alte state mexicane precum Aguascalientes, Chihuahua, Oaxaca, Puebla, Tamaulipas și Quintana Roo.

Sute de impresari, artiști și lucrători din lumea circului, care alegorice și o sumedenie de acrobații au invadat, marți, străzile capitalei mexicane în semn de protest față de interzicerea folosirii animalelor în spectacolele de circ în Districtul Federal (Ciudad de Mexico), potrivit site-ului Peru.com și EFE.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: