• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Marți, 10 Iunie 2014 22:23

Dezvăluiri în premieră. Povestea femeii de care s-a îndrăgostit de un delfin

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de două luni şi jumătate, Margaret Howe, asistenta neurocercetătorului John C. Lilly, a participat la un experiment inedit, trăit în permanenţă cu un delfin pe nume Peter. Astfel, femeia şi animalul au împărţit o casă cu două camere, parţial inundată pentru supravieţuirea mamiferului. În acest mod, nivelul apei era suficient de mic astfel încât Margaret să se poată deplasa prin cele două camere, dar destul de adânc pentru ca Peter să poată înota, potrivit Mirror.

Mai mult, cercetătoarea a dormit într-un pat plutitor şi a lucrat la un birou de acelaşi tip, pentru ca delfinul s-o poată întrerupe oricând dorea şi să cerceteze comunicarea între specii. Cercetătoarea a încercat să-l înveţe cuvinte simple din limba engleză. Pe măsură ce timpul s-a scurs, a devenit din ce în ce mai clar că mamiferul nu voia o mamă, ci o iubită. În acelaşi timp, delfinul a început să îi facă curte lui Margaret, iar când avansurile sale au fost respinse, a devenit extrem de violent şi recalcitrant.

Pentru a-l invata sa vorbeasca, Margaret s-a gandit sa aplice fard alb si ruj negru, astfel incat delfinul sa observe exact forma si miscarea buzelor in timp ce pronunta cuvintele.

In timp, delfinul a invatat sa “pronunte” cu aproximatie cuvinte precum “unu”, “noi”, “triunghi”, “buna”. In plus, atunci cand Margaret spunea “munca, munca, munca”, delfinul raspundea “joaca, joaca, joaca”.

In timp, insa, Peter a devenit gelos, scotand sunete asurzitoare cand Margaret vorbea la telefon. In ceea ce priveste interactiunile dintre delfin si femeie, Peter devenise mai sociabil si se tinea tot timpul dupa picioarele acesteia. In incercarea de a-i atrage atentia, Peter arunca o minge in perdeaua care inconjura patul pentru a o convinge sa se joace cu el. Dupa patru saptamani, Margaret scria in jurnalul ei un detaliu alarmant. In incercarea de a-l invata sa vorbeasca, Margaret nu facuse decat sa il faca sa dezvolte o puternica atractie sexuala pentru ea. "Peter a devenit excitat din punct de vedere sexual de multe ori saptamana aceasta. Gasesc ca dorinta lui impiedica dezvoltarea relatiei. Se loveste din nou si din nou de picioarele mele, face cercuri in jurul meu, are tendinta de a ma ciuguli si este in general atat de entuziasmat incat nu isi poate controla atitudinea fata de mine.”

In acel moment Peter a fost dus intr-o zona unde se aflau alti doi delfini, iar perioada de “detoxifiere” parea sa isi fi facut efectul. Cu toate acestea, curtarea profesoarei continua intr-o maniera ceva mai blanda de aceasta data. In loc sa invete sa vorbeasca, Peter aflase ce inseamna dragostea, iar aceasta lectie avea sa ii fie fatala.

“Relatia aceea in care simteam obligatia de a fi in preajma lui tot timpul s-a transformat in placerea de a fi impreuna si dorinta de a fi impreuna, de a-mi fi dor de el cand nu era prin preajma. Am avut o relatie apropiata cu - nici macar nu pot sa spun delfin - Peter.”

Insa in momentul in care Peter si Margaret incepusera sa lege o relatie stransa, experimentul s-a incheiat, iar laboratorul a fost inchis.

Dupa ce au fost despartiti, Peter a refuzat sa mai respire si s-a sinucis inecandu-se, de dorul profesoarei sale.

În anul 1963 o cercetătoare din America a participat la un experiment ştiinţific inedit, menit să stabilească dacă delfinii pot comunica cu oamenii sau nu. Din nefericire, cercetarea s-a sfârşit extrem de prost şi rezultatele descoperite sunt în continuare învăluite în mister.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: