• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 03 Iunie 2014 21:58

Tăierea arborilor sănătoşi din spaţiile verzi, doar cu avizul agenţiilor de mediu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputaţii au adoptat, cu 210 voturi "pentru", 125 de voturi "împotrivă" şi 3 abţineri, proiectul privind privind spaţiile verzi din intravilanul localităţilor, iniţiat de deputatul UDMR Laszlo Borbely.

Proiectul prevede că proprietarii şi administratorii de spaţii verzi cu arbori şi arbuşti sunt obligaţi să realizeze măsurile de întreţinere a acestora, să asigure măsurile privind siguranţa persoanelor care pot fi afectate de ruperile şi desprinderile arborilor şi elementelor acestora, ca urmare a gradului de îmbătrânire avansat sau a stării fitosanitare precare. Aceştia sunt obligaţi să asigure şi drenarea apelor în exces de pe suprafaţa spaţiilor verzi, în reţeaua de preluare a apelor.

În cazul arborilor ornamentali (tei, salcâm, castan, arţar, mesteacăn, stejar) plantaţi pe spaţiile verzi din domeniul public, precum şi al celor plantaţi în aliniamente în lungul bulevardelor şi străzilor, pe terenurile din zonele urbane şi rurale, este interzisă intervenţia cu tăieri în coroana acestora, cu excepţia lucrărilor de eliminare a ramurilor uscate sau a celor care afectează siguranţa traficului pietonal şi rutier, a imobilelor aflate în apropiere, precum şi a celor de pe traseul reţelelor aeriene.

Deciziile luate la nivelul administraţiilor publice locale de tăiere a arborilor sănătoşi din spaţiile verzi, aflate pe terenurile din zonele urbane, se pun în aplicare numai după obţinerea avizului emis de Agenţiile judeţene pentru protecţia mediului, respectiv a municipiului Bucureşti.

Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect de lege.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul care prevede că deciziile de tăiere a arborilor sănătoşi din spaţiile verzi, luate la nivelul administraţiilor publice locale, să nu poată fi puse în aplicare decât după obţinerea avizului agenţiei judeţene pentru protecţia mediului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: