• Webbanner Saci
  • WebbannercubeS2
  • 1
Luni, 02 Iunie 2014 21:55

Specialistul botanic al prințului Charles explică românilor importanța pajiștilor din Transilvania

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"E minunat să vezi plantele în centrul unei sărbători. Munca noastră gravitează în jurul comunităților rurale și a biodiversității. Plantele și animalele au creat acest peisaj și bogăția acestor sate săsești. Avem această moștenire ce include un număr mare de plante ce au supraviețuit pe aceste dealuri și e într-adevăr plăcut să vezi această sărbătoare. (...) Sunt aceste minunate pajiști pline de flori de câmp, alături de păsări și animale care au dispărut în alte părți din Europa, dar aici trăiesc pe terenurile agricole, în armonie. (...) Când am venit prima dată acum 14 ani, nu îmi venea să cred cât de bogată era varietatea plantelor. N-am mai văzut așa ceva. Mai era ceva în Polonia, dar doar zone mici. Aici pot să mă plimb câteva ore prin sălbăticie și zone pline de plante, prin peisaje care se schimbă constant și pot să văd sute de plante diferite într-o singură zi. Nu pot face așa ceva în Anglia. România e mai bogată. Avem în jur de 1.200 de plante în satele săsești, ceea ce este o treime din varietatea plantelor din România. Sunt câteva plante unice și unele care sunt rare în Europa. Aceste plante erau și în Europa de Vest, dar au dispărut de pe arii imense", a declarat duminică, pentru AGERPRES, cunoscutul botanist britanic.

El a subliniat că la Viscri trăiesc câteva plante speciale, de exemplu Cephalaria radiata sau alta cunoscută sub numele trei-frați-pătați, de culoare galben-violet, ce se găsește numai în Transilvania și în Ungaria.

Acesta a adăugat că prințul Charles, pe care îl însoțește în călătoriile sale prin Transilvania, consideră că aici există unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa

"Prințul Charles iubește această zonă și sprijină munca noastră pentru că el crede că este foarte important să fie conservate astfel de zone, nu doar din România ci și în alte părți ale Europei (...) Face tot ce poate să promoveze România nu doar în rândul britanicilor, ci și în rândul românilor, pentru a le spune că aveți unele dintre cele mai frumoase peisaje din Europa. Sunteți foarte norocoși", afirmă John Akeroyd.

John Akeroyd, botanistul prințului Charles, a fost duminică ghidul participanților la "Festivalul florilor de câmp" de la Viscri, explicând celor prezenți importanța conservării speciilor florale din această zonă, ce au dispărut deja din alte părți ale Europei, în cadrul unei plimbări pe pajiștile din jurul localității.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55