• Ned 2020 Web
Duminică, 01 Iunie 2014 22:40

Energie din valuri. Un sistem mai eficient chiar decât panourile solare sau turbinele eoliene

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Combustibilii fosili se consumă într-un ritm amețitor așa că trebuie să accelerăm exploatarea energiilor regenerabile. Totuși, captarea energiei solare se lovește de costuri mari de implementare și eficiență mică, iar pentru captarea energiei eoliene este nevoie de condiții speciale, așa că uriașele noastre „sfârleze” trebuie instalate în zone cu suficient impact al curenților pentru a deveni eficiente. Totuși, mările și oceanele sunt în continuă mișcare, iar valurile, deși variază în intensitate, ar putea fi mult mai eficiente decât orice altă sursă de energie regenerabilă. Este un fapt demonstrat de curând de o echipă de ingineri de la Universitatea din California, care a creat un prototip la scară redusă al unui dispozitiv de recoltare al energiei valurilor.

Este deja un lucru cunoscut faptul că suprafețele mâloase de pe fundul mărilor și oceanelor absorb foarte bine energia valurilor. Astfel, echipa de la UC s-au gândit să creeze un sistem care nu numai să absoarbă această energie, dar să o și transforme în energie utilizabilă. Sistemul este format dintr-un covor din cauciuc care se sprijină pe o rețea de pistoane hidraulice, cilindri și pompe, care preiau mișcarea sinusoidală a valurilor. Mișcându-se în sus și în jos odată cu valurile, covorul crează presiune hidraulică în cilindri, iar pistoanele cu dublă acțiune produc astfel energie în ambele sensuri. Experimentele celor de la UC au arătat că acel covor este capabil să absoarbă peste 90% din energia valurilor.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

În energia regenerabilă se investesc astăzi cei mai mulți bani. Fapt confirmat și de echipa de ingineri de la Universitatea din California care a creat un design de dispozitiv care ar putea capta mai mult de 90% din energia valurilor în energie electrică.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: