• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 30 Mai 2014 06:27

Clădiri active inteligente: O nouă provocare pentru auditorii energetici

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deciziile specialiştilor din sectorul clădirilor privind planificarea, proiectarea, construirea, renovarea şi utilizarea mediului construit influenţează puternic consumul energetic al societăţii noastre, emisiile cu efect de seră sau dependenţa de importurile de energie şi, nu în ultimul rând, stau la baza calităţii vieţii şi a confortului în spaţiile ocupate. Cu un potenţial de economisire a energiei de aproape 50%, eficientizarea energetică a clădirilor constituie una dintre soluţiile imediate de reducere a gradului de dependenţă de importul de combustibili. Coerenţa acestei actiuni se poate obţine însă doar urmând strategii proactive de reabilitare energetică, de formare a forţei de muncă indiferent de nivelul de calificare, de transparenţă decizională şi de implementarea rapidă a directivelor europene, adaptate condiţiilor naţionale.   

Organizând RCPEB, Asociaţia Inginerilor de Instalaţii din România AIIR împreună cu Facultatea de Inginerie a Instalaţiilor UTCB şi Ordinul Auditorilor Energetici din România OAER îmbogăţesc platforma ştiinţifică de comunicare internaţionala prin care inginerii de instalaţii şi construcţii, arhitecţii, auditorii energetici şi alte categorii de specialişti, inclusiv studenţii primesc informaţii tehnice corecte, utile şi foarte recente din domeniul PERFORMANŢEI / EFICIENŢEI ENERGETICE A CLĂDIRILOR ŞI INSTALAŢIILOR AFERENTE.   

Promovată în 2014 cu ajutorul a 20 de parteneri media şi 16 parteneri instituţionali, RCEPB a devenit un eveniment internaţional de referinţă organizat în totalitate de o echipă românească.  

Auditoriul de peste 250 de specialişti din toată ţara va asista la prezentările experţilor keynotespeakers din România, Anglia, Austria, Belgia, Franţa, Moldova şi Ungaria, specializaţi în domeniile clădirilor verzi sau pasive, surselor regenerabile, în strategii energetice sau în tehnologii performante utilizate în clădirile nZEB. Programul conferinţei include prezentările unor proiecte naţionale sau internaţionale de cercetare, de implementare a unor strategii privind formarea forţei de muncă în domeniul construcţiilor, de realizare a unor clădiri nZEB sau pasive, standarde europene de proiectare sau determinare a consumurilor de energie şi multe altele.   

La bagajul de informaţii se vor adăuga inovaţiile tehnice prezentate de cei 12 sponsori în cadrul conferinţei sau prin intermediul expoziţiei de echipamente şi soluţii pentru eficientizarea energetică a clădirilor.   

De asemenea, auditorii energetici şi toţi specialiştii prezenţi vor fi implicaţi activ în desfăşurarea evenimentului prin exprimarea opiniei privind subiecte ca: proiectul de certificat energetic nou propus de UTCB-INCERC-AIIR-OAER, utilizarea timbrelor holografice şi rezultatele sondajului privind activitatea auditorilor energetici.   

RCEPB propune la cea de-a VI-a editie şi 2 concursuri. Unul este destinat tuturor studenţilor din România (aici detalii), având ca subiect conceperea unui laborator de cercetare avansată, amplasat într-o clădire virtuală nZEB. Celălalt concurs se adreseaza direct auditorilor energetici prezenţi la conferinţă şi care au răspuns iniţiativei OAER de realizare a sondajului privind activitatea auditorilor energetici (aici detalii).   

Catalogat de specialiştii internaţionali prezenţi la ediţiile precedente ca un congres internaţional de înalt rang tehnico-ştiinţific, RCEPB reprezintă pentru România “Energy Day” (aici detalii) din cadrul Campaniei Europene a Energiei Durabile (Sustainable Energy Europe Campaign) înființată și susținută de Comisia Europeană. 

Conferinta RCEPB 2014 îşi va desfăşura lucrările atât pe 5, cât şi pe 6 iunie 2014, în Sala de Festivităţi* a Facultăţii de Inginerie a Instalaţiilor din Bd. Pache Protopopescu nr. 66, S2 Bucureşti (aici HARTA pentru acces la locaţia conferinţei).  
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: