• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 29 Mai 2014 06:26

Fotbal: Brazilia promite o Cupă Mondială ecologică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Noi vrem să marcăm cât mai multe goluri ecologice", a declarat ministrul Mediului, Izabella Teixeira, în cadrul unei conferințe de presă.

Ca la majoritatea marilor evenimente, Cupa Mondială de fotbal (12 iunie-13 iulie) va genera o mare cantitate de gaz poluant cum este CO2, care provocată încălzirea planetei.

Transporturi, lucrări, cazare și tot ce are legătură directă sau indirectă cu competiția vor produce 1,4 milioane tone de carbon, ceea ce va echivala cu aproape jumătate din gazele de seră generate de Jocurile Olimpice de la Londra 2012, a precizat Teixeira.

Brazilia a lansat, de asemenea, un "pașaport verde" în colaborare cu Programul Națiunilor Unite pentru mediu, care ar trebui să încurajeze consumul durabil de către turiști în cele 12 orașe gazdă, cu aplicații pentru telefoanele portabile și cu informații pe rețelele de socializare.

Conform executivului, "aceasta va fi prima Cupă Mondială la care toate stadioanele vor urma modele de construcție și de gestiune durabilă", cu certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Deign).

Guvernul brazilian a anunțat, marți, o serie de inițiative pentru a organiza o Cupă Mondială mai ecologică, ca o compensație pentru emisiile de gaz cu efect de seră, cu stadioane respectuoase față de mediu și un "pașaport verde" pentru turiști, informează AFP.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: