• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 25 Mai 2014 22:20

Baterii ecologice care se dizolvă în corp

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

John Rogers, împreună cu echipa sa de cercetători, a creat, acum doi ani, primele dispozitive electronice care se puteau degrada în corpul uman, folosite pentru a trata o boală, fără a avea efecte secundare. Singura problemă era faptul că acestea nu aveau nicio sursă de energie. Recent, aceștia au prezentat o baterie biologică, degradabilă, care este capabilă să facă același lucru. Invenția reprezintă un pas extrem de important pentru biomedicină. Asta deoarece, în viitorul apropiat, implanturile medicale se vor putea dizolva în corp, fără să fie nevoie de a intervenție chirurgicală pentru a fi scoase și fără să aibă efecte negative.

„Pentru biomedicină, aceste baterii vor fi cele mai utile surse de energie pentru aparatele electronice bioabsorbabile, care pot monitoriza și/sau efectua terapia pe un proces tranzitoriu în organism, cum ar fi vindecarea unei răni interne, îndreptarea unui os fracturat sau chiar tratamentul tumorilor canceroase”, a declarat John Rogers pentru inhabitat.com.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Un grup de cercetători a făcut un pas important în domeniul biomedicinei: a inventat bateria degradabilă care se topește în corpul uman fără a avea efecte negative.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: