• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 23 Mai 2014 06:01

Mehedinți: Pericol de poluare pe Dunăre, în Golful Cerna

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

  

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți, Flavius Iscru, a declarat, pentru AGERPRES, că operațiunea de îndepărtare a combustibilului din nava scufundată în anul 1999 continuă sub supravegherea reprezentanților autorităților de mediu. "Din cauza retragerii apei nava a devenit ținta hoților de fier vechi care au început să demonteze părți din ea. În rezervoarele acesteia se află peste o mie de litri de păcură. Există pericolul unei poluări dacă comercianții de fier vechi vor începe dezmembrarea tancurilor în care se află aceasta", a precizat Iscru.

Potrivit sursei citate, în jurul epavei a fost amplasat un barajul plutitor care să oprească înaintarea reziduurilor petroliere și să permită lucrătorilor de la Apele Române să le colecteze pentru a fi transportate la un centru de reciclare.

"S-a acționat și cu o vidanje pentru golirea apei contaminate din rezervoare. De asemenea, în perimetrul afectat s-a împrăștiat pe suprafața apei Spilsorb, o substanță care neutralizează efectele poluării cu produse petroliere", a mai spus Iscru.

Lucrătorii serviciilor de gospodărire a apelor din județele Mehedinți și Caraș-Severin au intervenit, miercuri, pentru evacuarea unor mari cantități de reziduuri chimice aflate în cala unei epave din golful Cerna, situat în extravilanul orașului Orșova, ca urmare a deversării apei din lacul de acumulare Porțile de Fier I.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: