• Ned 2020 Web
Luni, 19 Mai 2014 22:56

11 țări europene depășesc limitele de emisii

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Directiva europeană 2001/81/EC privind emisiile atmosferice impune statelor membre limite ce ar fi trebuit respectate încă din 2010, pentru patru poluanți: dioxid de sulf , oxizii de azot (NOx), amoniac (NH3) și compuşi organici volatili fără metan (NMVOC). O analiză recentă a datelor arată că 11 state membre au depășit cel puțin una dintre cele patru limite impuse de directivă, comparativ cu doar 10 țări care depășeau limitele în 2011. Ca și în anii trecuți, cea mai puțin respectată limitare a fost cea legată de oxizii de azot, 9 state depășind maximele admise. Traficul rutier este responsabil de aproximativ 40% din totalul emisiilor de NOx din Uniunea Europeană și este unul dintre principalii factori din spatele numărului mare de depășiri a limitei pe oxizi de azot. Reducerea emisiilor din acest sector în ultimele două decenii nu a fost atât de importantă precum se anticipase initial.

Hans Bruyninckx, directorul executiv al Agenției Europene de Mediu (EEA) a spus că „poluarea aerului este în continuare o problemă reală – uitați-vă la concentrații poluării observate recent în diferite regiuni din vestul Europei. Trebuie să îmbunătățim situația prin noi reduceri ale emisiilor. În timp ce noile tehnologii ar putea ajuta, trebuie să încurajăm și cetățenii să ia măsuri pe cont propriu, de exemplu prin susținerea alternativelor de deplasare nepoluante în defavoarea folosirii autoturismului”.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Poluanții atmosferici sunt emiși în continuare peste limitele legale impuse de Uniunea Europeană. Datele primite de la statele membre arată că un număr destul de mare de țări europene depășeau la nivelul anului 2012 țintele pentru emisiile atmosferice.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: