• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Duminică, 18 Mai 2014 20:31

Parcul Național Piatra Craiului, în pericol!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În plus, autocamioanele de 40 de tone vor traversa oraşul Zărneşti pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, ceea ce va duce la degradarea rapidă a infrastructurii rutiere şi a clădirilor situate pe traseul menţionat. Traseul trece prin faţa Centrului de Vizitare care, împreună cu Parcul Naţional Piatra Craiului și zona Văii Bârsei, reprezintă principalul punct de atracţie ecoturistică, de care trebuie să beneficieze în primul rând locuitorii oraşului Zarneşti. Autorităţile locale, în parteneriat cu Parcul Naţional Piatra Craiului, au început demersurile pentru declararea acestei zone ca destinaţie de ecoturism din România.

Consiliul Ştiinţific şi Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului îşi exprimă îngrijorarea cu privire la reluarea acestei iniţiative şi susţin demersurile deja întreprinse de Consiliul local Zărneşti pentru evitarea realizării unei asemenea investiţii. Într-o şedinţă recentă a Consiliului Local Zărneşti, cu o majoritate covârşitoare, s-a hotărât organizarea unui referendum local în oraşul Zărneşti, având ca temă consultarea cetăţenilor privind înfiinţarea acestei cariere de piatră în zona Zărneşti-Plaiul Foii, respectiv Dealul Blidarului. Motivaţia principală a respingerii acestei solicitări din cadrul Consiliului Local Zărneşti o constituie eforturile depuse în cursul timpului de a realiza din Zărneşti un oraş curat, un oraş turistic, ecologic, o destinaţie care va atrage tot mai mulţi turişti. În 14 septembrie 2014, zărneștenii vor fi chemaţi la referendum pentru a decide dacă optează pentru o viaţă curată şi liniştită în oraşul lor.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Consiliul Știintifc al Parcului Naţional Piatra Craiului, împreună cu administraţia parcului, au analizat situaţia creată în urma intenţiilor de deschidere a carierei de granodiorit Dealul Blidarului, de pe valea Bârsa Fierului. Zona se afla la 14 km de oraşul Zărneşti, la un kilometru de localitatea Poiana Mărului, şi implică în afară de explozii şi activitatea de exploatare, concasare etc. şi transportul rocilor pe o distanţă de 5 kilometri, pe limita Parcului Naţional Piatra Craiului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: