Imprimă această pagină
Marți, 13 Mai 2014 21:06

A fost finalizat controlul la Proiectul Tarnița-Lăpuștești

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, a transmis Consiliului de Administraţie al SC Hidro Tarniţa SA să prezinte un plan de acţiuni, conform căruia proiectul hidrocentralei să beneficieze de informaţiile obţinute în urma realizării studiilor, chiar dacă acestea nu conţin toate concluziile privind fezabilitatea sau nefezabilitatea proiectului.

Departamentul pentru Energie solicită Consiliului de Administraţie al SC Hidro Tarniţa SA să finalizeze studiile de fezabilitate privind proiectul în cauză la costuri minime, cu o eficienţă ridicată în cheltuirea banilor societăţilor de stat prezente în acţionariat. Ministrul Răzvan Nicolescu a dispus, la 5 mai a.c., Corpului de Control al Departamentului pentru Energie realizarea unei analize în privinţa cheltuielilor făcute până în prezent pentru realizarea proiectului hidrocentralei de acumulare şi pompaj Tarniţa – Lăpuşteşti.

Proiectul Tarniţa este unul strategic pentru România, societatea fiind înființată la 1 noiembrie 2013.

Corpul de control al Departamentului pentru Energie a finalizat analiza privind cheltuielile al efectuate de SC Hidroelectrica SA pentru studiile realizate între 2003-2014, se arată într-un comunicat remis de Departamentul pentru Energie. În urma controlului a reieșit că suma totală cheltuită a fost de 15,6 milioane lei fără TVA.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46