• Ned 2020 Web
Duminică, 11 Mai 2014 22:36

Bucureștiul are hartă hidrogeologică

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

mediul sedimentar în zone urbane – SIMPA” își propune crearea în cadrul UTCB a unui nucleu de competență științifică și tehnologică multidisciplinară de înalt nivel, care să cerceteze, să înțeleagă și să caracterizeze acviferele în medii sedimentare și să ofere date de calitate pentru buna gestionare a acestora pe termen lung.

„Zonele urbane reprezintă o concentrare a conflictelor între utilizarea și protecția apelor. Jumătate din populația lumii și aproximativ 73% din populația Europei locuiește în orașe. În ultimul secol s-au înregistrat atât creșteri demografice substanțiale, cât și intensificarea fluxului migrațional dinspre zonele rurale către cele urbane. Apele subterane reprezintă una dintre cele mai importante resurse de apă dulce. S-a estimat că peste 40% din alimentarea cu apă a marilor orașe urbane din Europa de Vest și de Est, cât și din regiunea mediteraneană, se realizează din straturile acvifere (Wolf et al., 2005). Aceste probleme combinate cu consecințele schimbărilor climatice, indică necesitatea unei gestiuni corecte a apelor subterane. În consecință, activitatea de gestiune trebuie să ia în considerare toate fenomenele relevante ce reies din interacțiunea dintre apele subterane, apele de suprafață și infrastructura urbană”, a explicat Constantin Radu Gogu, directorul proiectului SIMPA.

Proiectul SIMPA

Proiectul este împărțit în șase etape de implementare în cadrul cărora se desfășoară diferite activități de cercetare științifică, printre care: analiza și dezvoltarea de unelte software pentru integrarea datelor.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Centrul de Cercetare Ingineria Apelor Subterane (CCIAS) din cadrul Universității Tehnice de Construcții București (UTCB) a finalizat realizarea hărții hidrogeologice a municipiului București, în cadrul proiectului SIMPA, desfășurat prin programul POS CCE.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: