• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 07 Mai 2014 22:13

Macacii, antrenați să protejeze de păsări o bază aeriană chineză

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Macacii au fost selectați pentru a distruge cuiburile din arborii aflați în apropiere și pentru a goni păsările care le dădeau dureri de cap piloților la decolarea și aterizarea avioanelor de vânătoare ale acestei baze din apropiere de Beijing, după cum a semnalat site-ul chinez Air Force News Web.

Baza încercase practic totul împotriva păsărilor, de la artificii la sperietorile de ciori și chiar armele de foc, însă nimic nu a fost atât de eficient ca maimuțele, pe care site-ul le numește 'noua armă secretă a armatei chineze'.

Macacii răspund cu obediență de recrut fluierăturilor cu care antrenorii le dau ordine și au reușit deja să distrugă peste 180 de cuiburi din apropierea bazei.

Aceasta nu este prima armată din lume care folosește animale domesticite în corpuri de elită: Statele Unite ale Americii folosesc delfinii în misiuni de detectare a minelor, amintea The Washington Post.

Una dintre cele mai delicate operațiuni din istorie, legată de liderul Al-Qaida, Osama Bin Laden, a inclus participarea unui câine, un ciobănesc belgian numit 'Cairo', adaugă agenția spaniolă de presă.

Forțele aeriene ale armatei chineze au antrenat un grup de macaci pentru a ajuta la protecția unei baze aeriene împotriva păsărilor extrem de numeroase care puneau în pericol securitatea zborurilor, notează miercuri EFE.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: