• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Duminică, 04 Mai 2014 15:47

Ponta despre Roşia Montană: Nu vreau ca statul, în loc să încaseze redevenţe, să plătească despăgubiri

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, sâmbătă, la Târgu Jiu, ce va face în privinţa proiectului Roşia Montană, dacă compania canadiană Gabriel Resources va da statul român în judecată pentru că nu a respectat angajamentul de exploatare.

"Ne vom apăra, bineînţeles, pentru că eu nu vreau ca statul român, atât timp cât sunt eu prim-ministru, nici cât vor fi alţi prim-miniştri, în loc să încaseze redevenţe şi să aibă locuri de muncă, să plătească despăgubiri. Am plătit şi aşa destule despăgubiri pentru alte lucruri. Însă, mai mult de atât nu pot să comentez, mai ales că înţeleg că va fi vorba de un proces internaţional, şi atunci evident eu mă voi bate pentru interesele statului român", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă mai sunt necesare avize de mediu, premierul a răspuns: "După cum ştiţi, trebuie o lege aprobată de către Parlament şi doar Parlamentul poate decide şi, după ce m-am înţeles cu domnul Antonescu că aprobăm acea lege, dânsul, ca în multe alte ocazii, s-a răzgândit şi probabil acum aştept să se răzgândească din nou, ca să putem trece, că orice e posibil".

Premierul Victor Ponta s-a aflat, sâmbătă, la Târgu Jiu, unde a venit împreună cu vicepremierul Liviu Dragnea şi cu miniştrii Mihnea Costoiu, Dan Şova, Nicolae Bănicioiu şi Constantin Niţă. Aceştia au avut o întâlnire, la Prefectura Gorj, cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai instituţiilor deconcentrate din judeţ, cărora le-au prezentat proiectele cu finanţare guvernamentală derulate în Gorj, unul dintre acestea vizând modernizarea stadionului Pandurii Târgu Jiu, investiţie estimată la 20 de milioane de euro.

În cursul dimineţii, Victore Ponta a fost la Biroul Electoral Judeţean Gorj, unde l-a însoţit pe ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, care şi-a depus candidatura pentru postul de senator rămas vacant după numirea lui Toni Greblă la Curtea Constituţională.

Compania canadiană Gabriel Resources pregăteşte un caz de arbitraj internaţional împotriva României în care va cere despăgubiri de miliarde de dolari, după ce a încercat fără succes în ultimii 15 ani să dezvolte proiectul minier Roşia Montană, potrivit publicaţiei canadiene The Globe and Mail.

Premierul Victor Ponta spune că, dacă Gabriel Resources se va îndrepta împotriva României în instanţă pentru proiectul Roşia Montană, se va "bate" pentru interesele statului român pentru că nu vrea ca acesta, "în loc să încaseze redevenţe şi să aibă locuri de muncă", să plătească despăgubiri.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: