• Ned 2020 Web
Luni, 28 Aprilie 2014 21:14

Primăria Capitalei vrea să implementeze un sistem de transport cu bicicleta în centrul orașului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți acestei inițiative, Primăria Capitalei și-a propus să realizeze o rețea mai extinsă a pistelor de bicicletă din București care să asigure condiții de circulație fluente și sigure pentru bicicliști, estimându-se că prin realizarea acesteia va crește numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto. Acest lucru va avea un impact pozitiv atât asupra condițiilor de desfășurare a traficului, cât și asupra mediului înconjurător, prin scăderea noxelor generate de traficul auto.

O altă componentă a proiectului e reprezentată de amenajarea unor puncte intermodale care să asigure conexiunea între bicicletă și serviciul de transport public, precum și posibilitatea închirierii bicicletelor.

Principalele tipuri de lucrări prevăzute în proiect sunt: reconfigurarea unor artere de circulație pentru realizarea unor căi destinate circulației bicicletelor, amenajarea de spații de parcare și depozitare a bicicletelor și a unor puncte intermodale care să asigure accesul către stațiile de transport public atât a pietonilor, cât și a bicicliștilor și asigurarea de parcări pentru biciclete.

Finanțarea obiectivului se va asigura din bugetul propriu al CGMB sau din alte fonduri destinate îmbunătățirii mobilității și condițiilor de mediu.

Valoarea totală a investiției e de 9.884.200 de euro, durata de execuție fiind estimată la 18 luni.

Primăria Capitalei vrea să implementeze un sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a orașului, consilierii municipali urmând a lua marți o decizie pe acest subiect.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: