• 1
  • 2
  • 3
Sâmbătă, 19 Aprilie 2014 10:11

Ministerul Mediului: Controale în zonele de picnic, în perioada Paștelui și a minivacanței de 1 Mai

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipele mixte de control vor patrula în zonele special amenajate pentru activități de picnic, în zonele neamenajate, cunoscute ca zone de picnic, respectiv în zonele turistice și în cele de afluență publică consacrate, pentru a asigura respectarea prevederilor legale.

Totodată, administrațiile publice locale au fost atenționate cu privire la obligațiile ce decurg din Legea 54/2012 referitoare la organizarea zonelor special amenajate pentru activitățile de picnic.

Potrivit Legii 54/2012, activitățile de picnic pot fi organizate numai în zone special amenajate, sau în zone indicate pentru picnic, care aparțin domeniului public sau privat al statului și/sau unităților administrative-teritoriale, zone în care există utilități și facilități pentru desfășurarea unor astfel de activități și este permisă aprinderea focului.

Organizarea activităților de picnic în alte zone decât cele special amenajate sau indicate se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

În zonele special amenajate, respectiv în zonele indicate pentru picnic, cetățenii trebuie să respecte un set de reguli, respectiv: păstrarea curățeniei și aruncarea deșeurilor doar containerele special amenajate, aprinderea focului doar în locurile special amenajate, supravegherea arderii și stingerea jarului după încheierea activității, folosirea toaletelor ecologice, parcarea autovehiculelor doar în zonele amenajate în acest scop, păstrarea liniștii și ordinii publice.

De asemenea, cetățenii trebuie să nu polueze cursurile de apă, să nu arunce țigări, chibrituri sau obiecte aprinse la întâmplare, să nu spele obiectele care au deservit activității de picnic în apele din vecinătatea zonei special amenajate și să nu distrugă amplasamentul sau cadrul natural.

Reprezentanți ai Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Gărzii Naționale de Mediu, în colaborarea cu Poliția Locală și Jandarmeria Română, vor efectua controale în zonele de picnic în perioada Sărbătorilor Pascale și a minivacanței de 1 Mai, a anunțat, vineri, ministerul de resort.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: