• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 15 Aprilie 2014 22:38

Aproximativ 400 de arbori și arbuști, plantați în Parcul Tineretului de studenți

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizată de Primăria Municipiului București, acțiunea s-a desfășurat cu ajutorul studenților voluntari din cadrul Universității Tehnice de Construcții, Facultății de Arhitectură Ion Mincu, Universității Politehnice, Facultății de Agricultură, Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară și ai reprezentanților organizației naționale Cercetașii României.

"Continuăm acțiunile desfășurate în cadrul campaniei Capitala crește verde, acțiuni de plantare, dar și de implicare a tinerilor în aceste acțiuni de conștientizare a lor în ceea ce privește protecția mediului, pentru că fără tineri și fără cetățeni lângă noi care să ne ajute în protecția mediului nu reușim doar noi, administrația locală (...) am atins ceea ce ne cer normele europene privind mp de spațiu verde pe cap de locuitor. Anul acesta și în sectorul 6 plantăm 4.000 de metri lineari de gard viu", a declarat directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei, Oana Grigore.

La rândul său, edilul general al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a precizat că arbuștii plantați marți nu au costat nimic. "Sunt în compensare, adică acolo unde s-au tăiat pe aliniamentele stradale de exemplu, cum e în Drumul Taberei la metrou, cum s-au mai tăiat pe celelalte lucrări, nu foarte mulți, facem compensarea de trei ori mai mult decât s-au tăiat, în așa fel încât să încercăm să păstrăm un echilibru", a spus Oprescu.

El a semnalat că există o hartă cu zonele unde se fac replantările. "Încercăm să diversificăm numărul de mașini care scot pomii, arborii ce au foarte mulți ani și să-i transplantăm în altă parte, nu știu cât o să reușim, eu sper să reușim tocmai ca să nu se distrugă, încercăm să completăm tot ceea ce în parc s-a uscat cu timpul (...) pe domeniul public am început să completăm cu cadastru verde, impropriu, dar cadastru verde și pe domeniile private să inventariem circulația autorizațiilor în primărie pentru cei care sunt uscați sau pun în pericol, în special pomii care sunt așezați pe aliniamentele stradale, să putem să-i înlocuim să nu mai ne trezim cu incidente neplăcute când afară e furtună", a adăugat edilul.

Circa 400 de arbori și arbuști din speciile platan, plop negru, tei argintiu, mesteacăn, corcoduș roșu, berberis, forsythia suspensa, hibiscus spiraea și jenuperus horizontalis au fost plantați marți de 40 de studenți voluntari în cadrul campaniei "Capitala crește verde".
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: