• 1
  • 2
  • 3
Marți, 15 Aprilie 2014 21:58

Proiectul fermierului eco. Cum se poate face agricultură în mod responsabil și sustenabil. Votați proiectul la 2degrees Champions Awards 2014

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Beneficiile sunt nenumarate si de o importanta cruciala pentru a oferi hrana de calitate, culturi sanatoase si bogate.

Acest proiect sustenabil a fost conceput pentru a ajuta fermierii sa reduca costurile de cultivare, sa obtina culturi mai bogate si sa beneficieze de training-uri gratuite despre metodele agricole ecologice, apropiate de tehnologiile folosite, în prezent, în Europa de Vest.

Nu numai fermierii vor avea avantaje in urma aderarii la program, ci si mediul inconjurator prin reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera, datorata noilor tehnici de agricultura si folosirii ingrasamintelor organice, si nu in ultimul rand, toti locuitorii tarii vor beneficia de alimente sanatoase si pline de nutrienti.

Acest proiect este deja in desfasurare in strainatate, iar rezultatele au aratat ca poate fi implementat si in Romania. In Ungaria, intr-un singur an s-au inregistrat deja reduceri de peste 1.1 milioane de tCO2e pe o suprafata de 155.000 ha rezultand un aer mai curat si un mediu vizibil mai sanatos; noi locuri de munca au fost create si culturile bogate si sanatoase au ajuns pe mesele a zecilor de mii de oameni.

Organizatorii unuia dintre concursurile de renume in domeniu din Europa - 2degrees Champions Awards 2014, din UK au decis sa nominalizeze proiectul la categoria Social Value. Click aici pentru a vedea toate nominalizarile.

 Pentru a vota proiectul The Clear Plate trebuie sa va faceti cont (in doar 2 minute) aici si sa votati aici printr-un singur click.

Data de inchidere a voturilor este vineri, 18 aprilie.

Proiectul agricol The Clear Plate, cu emisii reduse de CO2, urmareste sa-i ajute pe fermieri in adoptarea unei tehnologii agricole ecologice si sustenabile. Proiectul se adreseaza fermierilor care sunt dispusi sa inlocuiasca o treime din ingrasamintele chimice folosite in prezent, cu ingrasaminte organice inovatoare, microbiologice pe baza de bacterii si alge, respectiv sa inchida suprafata dupa aratura.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55