• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 14 Aprilie 2014 22:13

Germania restrictioneaza utilizarea antibioticelor in zootehnie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Masura a fost adoptata pentru a reduce cantitatea de antibiotic folosita in fermele de vaci, porci si pasari. Fermierii sunt astfel obligati sa raporteze tipul de antibiotice si cantitatea administrata animalelor, informeaza The Pig Site.

“Rezistenta la antibiotice a crescut in ultimii ani, iar acest fapt impune actiuni decisive”, a declarat ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt.

“Stim ca cea mai eficienta metoda este reducerea consumului de antibiotice, prin urmare toate partile implicate sunt rugate sa contribuie – atat in sectorul zootehnic, cat si in medicina umana”, a mai adaugat acesta.

Primele raportari ale fermierilor vor avea loc la 1 iulie, iar ulterior la fiecare sase luni.

In cazul in care un fermier se apropie de un anumit nivel de utilizare al antibioticelor, autoritatile sanitar-veterinar se vor implica, pentru a identifica motivele si vor lua masuri pentru reducerea administrarii de antibiotice.

Planul de actiune poate include de asemenea restrictii privind densitatea animalelor, regimul alimentar, igiena şi schimbarile de mediu din ferme. In cazul in care nu sunt respectate noile reglementari, fermierii ar putea fi amendati.

De la inceputul lunii aprilie, autoritatile germane au stabilit noi reglementari prin care crescatorii de animale sunt obligati sa raporteze la fiecare sase luni cantitatea de antibiotic administrate animalelor.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: