• Ned 2020 Web
Luni, 07 Aprilie 2014 22:35

Caprele sunt animale mai inteligente decât se crede

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa cercetătoarei Elodie Briefer de la Școala politehnică federală din Zurich a efectuat cercetarea la un sanctuar pentru capre din Kent (Anglia), informează 20min.ch. Animalele au avut de învățat cum să își ia mâncare dintr-un recipient transparent, mai întâi direct și apoi apăsând o clapetă cu botul.

Nouă capre din 12 au reușit în medie după 12 încercări. Oamenii de știință au repetat experiența la intervale de la una la zece luni, iar animalele și-au amintit foarte bine metoda, pe care au aplicat-o în circa două minute. 'Acest lucru demonstrează o memorie excelentă pe termen lung', spune Elodie Briefer, citată într-un comunicat al Queen Mary University din Londra.

Unele capre au fost lăsate să se uite cum procedează suratele lor, verificându-se dacă învață mai repede. Nu a fost cazul, neexistând nicio diferență în abilitatea lor.

Potrivit cercetătorilor, rezultatele experimentului ar putea explica de ce caprele se pot adapta la medii dificile și pune stăpânire rapid pe noi spații, încheie 20min.ch.

Deși au creierul destul de mic, caprele își pot însuși repede o sarcină complexă și să și-o amintească după multă vreme. În schimb, dacă se uită cum duc la îndeplinire suratele lor aceeași sarcină, nu reușesc să învețe mai repede, arată un studiu desfășurat de cercetători elvețieni și britanici și publicat în revista Frontiers in Zoology.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: