• Ned 2020 Web
Marți, 01 Aprilie 2014 08:43

Ionuț Budișteanu, premiul cel mare al tinerilor oameni de știință!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Moore, în valoare de 75.000 de dolari. El a mai câștigat alte 4 premii în cadrul Intel ISEF, a căror valoare cumulată este de 14.000 de dolari. Alături de premiul Gordon E. Moore, Ionuț a obținut și premiul I acordat de American Association for Computing Machinery; Premiul Best Category Award, secțiunea Computer Science; Premiul First Award, Computer Science și o excursie de o săptămână la CERN, Geneva, oferită de Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară. Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anunțat că a decis să denumească un asteroid cu numele lui Ionuț Budișteanu, în calitate de câștigător al Intel ISEF 2013. Lucrarea prezentată de Ionut Budișteanu la Intel ISEF 2013 s-a intitulat „Utilizarea inteligenței artificiale pentru a crea o mașină low-cost, fără șofer”. Proiectul combină elemente hardware și software, inclusiv o aplicație dezvoltată special de Ionuț, testată în situații reale din trafic, cu scopul integrării în autovehicule și reducerii semnificative a numărului de accidente rutiere.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Vâlceanul Ionuț Budișteanu a câștigat, în 2013, premiul cel mare la cea mai amplă competiție preuniversitară de știință și inginerie din lume, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), organizată în Phoenix. În vârstă de 19 ani, Ionuț și-a adjudecat cel mai important premiu al competiției, Gordon E.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: