• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Luni, 31 Martie 2014 08:34

Peste 500 de membri ai Federației Nostra Silva au cerut stoparea tăierilor ilegale de păduri, la un marș de protest

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cătălin Tobescu, vicepreședinte al Federației Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România a declarat că marșul a fost organizat pentru a cere stoparea tăierilor ilegale de păduri, oprirea falimentării și înstrăinării pădurilor, o alocare financiară echitabilă în viitorul Programul Național pentru Dezvoltare Rurală — PNDR pentru sectorul forestier și măsuri de sprijinire a prelucrării locale a masei lemnoase.

,,Federația cere alocarea a trei miliarde de euro din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală — PNDR pentru sectorul silvic, iar toate tipurile de sprijin pentru investiții în silvicultură să fie cuprinse într-o singură măsură", a declarat Cătălin Tobescu.

Potrivit reprezentantului Federației, în ultimii 20 de ani s-au tăiat ilegal 366.000 hectare de pădure, cauzând prejudicii de cinci miliarde de euro. De asemenea, sute de mii de hectare de teren forestier au fost înstrăinate în perioada 2006-2013 către fonduri de investiții străine iar unele tranzacții au avut la bază retrocedări frauduloase.

Marșul a avut loc pe traseul Dealul Mitropoliei — Piața Unirii — Bulevardul I.C. Brătianu — Piața Universității.

Peste 500 de membri ai Federația Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România - Nostra Silva au fost prezenți, sâmbătă, la un marș de protest intitulat 'Salvați pădurile României!'.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: