• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 27 Martie 2014 22:26

Cupola Apocalipsei sau ce facem daca ne lovește un dezastru natural de proporții

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cercetătorii au realizat o bancă de semințe, cunoscută sub numele de Cupola Apocalipsei, unde sunt deja păstrate seminţele a peste 800.000 de plante de cultură. Aceasta a fost construită pe insula norvegiană Spitsbergen, lângă Polul Nord, iar întregul proiect a costat cinci milioane de lire sterline.

Timp de 6 ani, cercetătorii au adus aici seminţe de cereale şi diverse plante de cultură din peste 100 de ţări. Construcția presupune trei cupole și niște tuneluri în interiorul unui munte acoperit cu gheață, care ajung până la o lungime de 125 de metri.

Bănci de gene

Aici sunt aduse semințe din alte bănci de gene din întreaga lume, care vor fi protejate în cazul unui dezastru natural sau produs de mâna omului, asigurând astfel biodiversitatea.

Cupola Apocalipsei are capacitatea de a adăposti în total aproximativ 2 miliarde de seminţe. Depozitarea este gratuită și asigură protecția mostrelor chiar și în cazul unui dezastru nuclear. Plantele de aici vor fi protejate şi conservate chiar şi dacă alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă pentru un timp.

 Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Depui o sămânță la bancă și, ca dobândă, primești biodiversitate! Acesta este cel mai sigur mod prin care putem asigura diversitatea speciilor de plante în cazul unui dezastru natural sau produs de mâna omului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: