• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 27 Martie 2014 22:21

România, mai bogată cu 21 hectare de pădure

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Plantăm fapte bune în România” este o inițiativă națională de împădurire pe bază de voluntariat, lansată în 2011, cu scopul de a crește și proteja pădurile din România. În această primăvară, voluntarii vor face plantări în județele Argeș, Constanța, Iași, Mureș, Prahova și Sălaj. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi. De asemenea, ONG-ul are în plan și o serie de împăduriri în județele Cluj și Dâmbovița. Astfel, țara noastră va fi mai bogată, la sfârșitul acestui an, potrivit ONG-ului „Plantăm fapte bune în România”cu 21 de hectare de pădure.

Cei interesați să se alăture acțiunilor „Plantăm fapte bune în România” pot primi mai multe informații la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Echipa de voluntari derulează acțiuni de împădurire pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier. De asemenea, monitorizează plantările, efectuează lucrări de îngrijire până la reușita finală, raportează și verifică dacă tăierile de păduri sunt legale. În cei trei ani de activitate, echipa a mobilizat aproape 10.000 de voluntari cu ajutorul cărora a plantat peste 182.000 de copăcei − specii forestiere − pe 55.5 hectare de terenuri publice.

Cele 12 județe care sunt incluse în prezent în acțiunile „Plantăm fapte bune în România” sunt: Argeș, Brașov, Cluj, Constanța, Covasna, Ialomița, Iași, Prahova, Mureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

„Plantăm fapte bune în România”, unul dintre cele mai active ONG-uri care luptă pentru un mediu sănătos, și-a propus ca și anul acesta să împădurească mai multe zone din țară cu ajutorul a 3.000 de voluntari. Mai mult, ONG-ul a lansat o aplicație online denumită „harta tăierilor de păduri”, unde oricare dintre noi poate să semnaleze tăierile abuzive.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: