• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Miercuri, 26 Martie 2014 08:34

Ivan Patzaichin invită comunitatea creativilor să „aducă” Delta în centrul Bucureștiului

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul competiției, designeri, arhitecți, artiști și echipe creative nterdisciplinare din toată lumea sunt invitați să promoveze în mod inovativ opt destinații din Delta Dunării: Crișan, Chilia Veche, Periprava, Letea, Mila 23, Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina. Lucrările înscrise în concurs vor reprezenta câte una dintre aceste opt localități, care formează traseul cu cele mai importante repere turistice din biosfera Deltei.

Instalațiile de amenajare urbană, realizate sub forma unor insule plutitoare, vor fi expuse în vara anului 2014 pe luciul de apă dintre Biblioteca Națională și Podul Unirii. Cu ajutorul comunităților creative, zona - denumită simbolic ECO-ARHIPELAG - va prinde un România. Organizatorii speră ca puterea de sugestie a instalațiilor artistice să îi convingă pe bucureșteni și pe turiști că Delta Dunării este un simbol pentru România și un colț de natură pe care merită să îl protejezi și să îl cunoști îndeaproape. Totodată, prin intermediul obiectelor de design, spațiul public și segmentul de Dâmbovița din preajma Bibliotecii Naționale, vor dobândi o funcționalitate în cadrul orașului și vor reintra pe harta mentală a bucureștenilor ca un spațiu de loisir.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Apelul la concurs, regulamentul și resursele de informare despre Deltă se regăsesc pe website-ul competiției: www.rowmania.ro/ecoarhipelag. Detalii se pot obține și prin e-mail, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 a lansat la 7 martie 2014, la Biblioteca Națională a României, concursul internațional de design „ECO-ARHIPELAG: Obiecte urbane temporare pentru eco-design și ecodestinații”.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: