• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 25 Martie 2014 10:59

Guerilla Verde prezintă în premieră pentru România documentarul Chasing Ice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Câștigător a peste 30 de premii la festivalurile internaționale de film din întreaga lume, cum ar fi Sundance Film Festival, Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, care surprinde, pe o perioadă de mai mulţi ani, topirea gheţarilor. Imaginile sunt bântuitor de frumoase, înregistrările video comprimă ani în secunde şi arată milenari munţi de gheaţă dispărând într-un ritm îngrijorător. În perioada 24 martie – 8 mai, Guerilla Verde se va opri în școlile și universitățile din București, Brașov, Ploiești, Sibiu, Iași, Timișoara și Cluj.

Anul acesta, peste 60 de unități de învățământ și-au dorit sa fie gazda caravanei, fapt pentru care organizatorii nu vor putea fi prezenți fizic la toate evenimentele, însă vor pune la dispoziția celor interesați materialele necesare organizării proiecțiilor. Și în această editie intrarea va fi liberă, iar participanții vor avea ocazia să se întâlnească cu reprezentanți ai organizațiilor de mediu, recunoscute în România, care își vor prezenta programele de voluntariat pe care le au în derulare. ”Cu fiecare nouă întâlnire pe care o avem cu tinerii, observăm că sunt un public din ce în ce mai informat și conștient de importanța reciclării sau a comportamentului responsabil față de mediul înconjurător.

De asemenea, deschiderea și susținerea din partea autorităților, a partenerilor, dar și numărul mare de invitații primite și în acest an, ne arată că filmul poate fi o modalitate eficientă de stabilire a dialogului cu generația tânără, și nu numai.” declară Nicoleta Talpeș, organizatorul caravanei ”Raiffeisen Bank susține comunitățile în care este prezentă investind în educație, protecția mediului - în special a celui urban -, în promovarea sportului, ca stil de viața sănătos dar și în arta și cultură sau proiecte sociale. Guerilla Verde este o oportunitate foarte bună pentru noi de a combina educația cu protecția mediului, pentru a obține astfel implicare comunitară din partea tinerilor și creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor față de consecințele actualului stil de viața.” declară Suzana Gras, Ofițer Comunicare și Relații Publice, Raiffeisen Bank.

”IBM beneficiază de o experiență de decenii în promovarea responsabilității față de mediul înconjurător, de o capacitate fără egal de inovare în IT și afaceri la nivel global, fiind o companie unică în ceea ce privește abilitatea de a construi un viitor durabil pentru clienții săi, pentru IBM și pentru societate în ansamblu. Credem că tehnologia informației joacă un rol extrem de important în soluționarea numeroaselor probleme ecologice cu care ne confruntăm, cum ar fi conservarea resurselor din ce în ce mai reduse, în condițiile unei creșteri explozive a cererii mondiale, reducerea poluării, minimizarea impactului activităților noastre asupra mediului înconjurător și obținerea de surse de energie alternativă sigure și regenerabile. În acest context, susținem proiectul Guerilla Verde din acest an datorită componentei educative pe care o prezintă spre responsabilizarea tinerei generații față de protecția mediului înconjurător, încadrându-l în suita noastră de programe derulate pe linia de CSR a companiei.” declară Maria-Luiza Jipescu, Corporate Citizenship & Corporate Affairs Manager IBM Romania.

”Considerăm că tinerii joacă un rol cheie în transformarea societății noastre într-o societate durabilă. Din acest motiv, Apa Nova Ploiești inițiază, susține și se implică în cât mai multe proiecte care se adresează acestui segment de vârstă. Caravana educațională Guerilla Verde propune sensibilizarea elevilor și formarea lor spre un comportament corect fața de mediu, prin intermediul filmelor. Acest mod de transmitere a informațiilor este foarte eficient și ne bucurăm că putem fi, din nou, alături de organizatori.” declară Madalina Ioan, Responsabil Comunicare, Apa Nova Ploiești. Traseul caravanei Guerilla Verde - ediţia a IX-a: București, 24 martie – 10 aprilie; Brașov – 1 aprilie; Ploiești 7-9 aprilie; Sibiu – 30 aprilie; Cluj 8-29 aprilie; Iași – 7 mai, Timișoara – 8 mai. Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul proiectului

Astăzi începe la București cea de a noua ediție a Caravanei educaționale Guerilla Verde. Cu această ocazie va putea fi vizionat, în premieră pentru România, filmul documentar ”CHASING ICE”- Goana după gheață.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: