• Ned 2020 Web
Luni, 24 Martie 2014 08:24

Vrei o deltă lângă București?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul a deschis dezbaterea publică după ce Grupul de inițiativă pentru Parcul Natural Văcărești a solicitat autorităților competente să declare zona drept arie protejată, la începutul acestui an. „Parcul Natural Văcărești adăpostește o biodiversitate foarte bogată. O dovadă în acest sens o reprezintă inclusiv avizul Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, care apreciază că o încadrare a zonei în tip parc natural poate să asigure protecția și conservarea peisajului, precum și a elementelor de floră și faună, în contextul particular de zonă intravilană. Fiind calificat drept o veritabilă zonă umedă în care diversitatea avifaunei și a celorlalte grupe de animale s-a dezvoltat în perimetrul urban, fără intervenția deliberată umană, beneficiind de ajutorul unor râuri subterane, ansamblul Parcul Natural Văcărești trebuie menținut și protejat drept un habitat aparte, o oază de liniște și recreere în interiorul unui oraș tot mai aglomerat”, susțin cei de la MMSC.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice (MMSC) a demarat, la începutul lunii martie, o dezbatere publică pentru transformarea zonei Lacul Văcărești în arie naturală protejată. Astfel, oricine este interesat poate să-și exprime punctul de vedere, în acest sens, pe pagina de internet a MMSC.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: