• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 24 Martie 2014 08:03

Calitatea apei și a aerului, în atenția Parlamentului European

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Impactul legislației europene și, în special, al activității PE asupra unor domenii care definesc „Calitatea vieții” cetățenilor europeni au fost dezbătute în cadrul unui eveniment, organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European din România. Protecția mediului, alături de sănătate, drepturile consumatorilor, siguranţa alimentară, protecţia datelor personale şi a libertăţilor civile, ocupă un rol important pe lista viitoarelor activități ale PE.

De asemenea, deputații europeni insistă asupra menținerii de teste stricte privind siguranța varietăților de culturi OMG la nivelul UE și menținerea normelor de etichetare pentru a asigura informarea corectă a consumatorilor. Magor Csibi, de la WWF România, a spus că, în instituțiile europene, lobby-ul este destul de disproporționat întrucât sunt foarte multe interese din industrie și puține ONG-uri de mediu care încearcă să intervină pentru a influența procesul decizional în favoarea protecției mediului. Este foarte important, a susținut acesta, ca dezvoltarea economică să se facă în concordanță cu dezvoltarea ediului. El a mai adăugat că România trebuie să aibă ca și model în acest sens o țară precum Finlanda, unde industria este foarte dezvoltată, însă în respect față de mediu.

 Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Mediul a revenit în atenția parlamentarilor europeni, asta după ce, în ultimii ani, a trecut pe raftul din spate, odată cu apariția crizei economice. Astfel, calitatea apei și a aerului, împreună cu reducerea emisiilor de CO2, sunt principalele obiective ale Parlamentului European (PE) în sfera protecției mediului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: