• Webbanner Ecomondo
 • Ned 2020 Web
Luni, 24 Martie 2014 07:55

S-a dat startul campaniei Eco Atitudine!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” se desfășoară în două etape anuale și vizează conștientizarea elevilor de gimnaziu asupra importanței colectării selective a deșeurilor, un domeniu în care România atrage semnale din ce în ce mai negative din partea Comisiei Europene. Scopul acestui program este acela de a dezvolta atitudini responsabile pentru menținerea unui mediu sănătos. De ce? Răspunsul este cât se poate de simplu. Știm cu toții că mediul este unul dintre cele mai sensibile domenii, care ridică probleme majore la nivel mondial. Există cercetători care studiază cu vehemență și cu obstinație problemele mediului înconjurător, anual realizându-se studii peste studii în acest domeniu. Toate converg către un singur numitor comun: reciclarea selectivă a deșeurilor poate fi salvarea naturii și menținerea unui mediu sănătos. Și asta pentru că reciclarea este motorul de relansare al unui stat, atât din punct de vedere al mediului, cât și economic.

Peste 800.000 de kg de deșeuri colectate

Prin campania EcoAtitudine, Infomediu Europa, alături de cele mai importante instituții ale statului care activează în domeniul protecției mediului, își propune schimbarea unor mentalități în ceea ce privește o atitudine eco, dar mai ales o responsabilizare față de o gestionare sustenabilă și integrată a deșeurilor. Eforturile noastre comune ne-au arătat, de-a lungul celor patru ani de implementare în școlile românești a proiectului, că reacțiile pozitive vin tocmai din partea copiilor noștri. Este o realitate pe care nu o poate contesta absolut nimeni, iar rezultatele campaniei EcoAtitudine vorbesc de la sine: peste 800.000 de kilograme de deșeuri reciclabile, strânse în total de la începutul acestei campanii. Aproape 100.000 de elevi implicați în proiect. Iar ăsta-i doar începutul! Pentru că EcoAtitudine se va dezvolta până în anul 2020, obiectivul nostru major fiind acela de a dubla, anual, cantitățile de deșeuri reciclabile colectate.

Direcțiile campaniei

EcoAtitudine Ediția 2014 va fi structurată pe două direcții:

 • Organizarea unui concurs între şcolile implicate în campanie, privind colectarea selectivă a deşeurilor din hârtie-carton, plastic, PET, aluminiu, sticlă;
 • Organizarea concursului „Agentul EcoAtitudine”, concurs adresat profesorilor coordonatori. În prima etapă a campaniei vor participa școli din Alexandria, Argeș, Ploieşti, Buzău, Focşani, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.


Obiectivele EcoAtitudine

Campania „EcoAtitudine” este realizată sub patronajul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Ministerului Educației Naționale, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului și Gărzii Naţionale de Mediu și vizează în mod special conştientizarea importanţei colectării selective a deşeurilor. Programul urmăreşte:

 •  conștientizarea elevilor de gimnaziu asupra importanței colectării selective a deșeurilor,
 •  un domeniu în care România atrage, din păcate, semnale negative din partea comunităților europene;
 •  dezvoltarea unor atitudini, comportamente responsabile prin informarea şi sporirea cunoştinţelor elevilor despre mediul înconjurător;
 •  formarea unor deprinderi ecologice prin activităţi extracurriculare;
 •  menţinerea şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător;
 •  implicarea elevilor şi profesorilor în activităţi de voluntariat;
 •  prevenția reprezintă chintesența menținerii unui climat sănătos pentru noi și generațiile viitoare;
 •  dezvoltarea unei noi atitudini faţă de mediul înconjurător prin conştientizarea legăturii dintre sănătatea individuală şi mediu. Într-un cuvânt: o EcoAtitudine!


  Intră pe site-ul EcoAtitudine și implică-te! 

EcoAtitudine revine în forță. Anul acesta, campania de educație ecologică, desfășurată în școlile din România, își așteaptă micii ecologiști cu provocări dintre cele mai interesante.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: