• Ned 2020 Web
Joi, 20 Martie 2014 08:43

Echinocțiul de primăvară 2014, sărbătorit de Google. Cum ne afectează fenomenul

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echinocțiul de primăvară este momentul când ziua egalează ca durată noaptea și începe anul solar. Și tot acum, potrivit credințelor străvechi, cerurile se deschid pentru a elibera energiile pozitive. Potrivit Observatorului Astronomic Vasile Urseanu, în 2014, Echinocțiul de primăvară are loc in Romania joi, la ora 18:57. Incepand de la acest moment, durata zilei va fi in continuă creștere, iar cea a nopții, în scădere față de cea a zilei, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară. Google marcheaza echinocțiul printr-un doodle special - o grafica animată prin care un omuleț udă florile și copacii.

Echinocțiul marchează momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera australă a sferei cerești în cea boreală. Când Soarele se află în acest punct, numit punct vernal, el descrie miscarea diurnă în lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determină egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine. Echinocțiul marchează și începutul primăverii astronomice, care are o durata de 92,75 de zile. Potrivit profetiilor din calendarul mayaș, care anunța sfârșitul lumii, la echinocțiul de primavară, un val de energie se manifestă pe întreaga planetă.

În culturile antice, acest fenomen era văzut ca un simbol al renașterii. În cultura amerindiana se țineau ritualuri și dansuri în onoarea Soarelui. Indienii Sioux plantau in aceasta zi un arbore ceremonial ce reprezenta o legatura intre Cer si Pamant. În fiecare an, în această zi, sanctuarul de la Teotihuacan din Mexic este luat cu asalt de sute de turiști dornici să celebreze echinocțiul de primăvară. Oamenii urca treptele celei mai înalte piramide, cea închinată Soarelui și întind mâinile spre cer. Echinocțiului îi sunt dedicate tradiții spectaculoase și la piramida lui Kukulcan de la Chichen Itza, unde are loc un spectaculos joc de umbre, in Machu Pichu, "orasul pierdut" din Peru sau Loughcrew, Irlanda.

Echinocțiul de primăvară, eveniment ce marchează începutul primăverii astronomice este sărbătorit, joi, de Google printr-un logo special. În Romania, echinocțiul de primăvară are loc în 2014, pe 20 martie, la ora 18:57.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: