• Ned 2020 Web
Joi, 20 Martie 2014 07:52

Orcile ar putea fi interzise in parcurile acvatice din California. De ce se insistă pentru această măsură?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Totodată, o serie de artişti de seamă, precum Willie Nelson şi formaţiile REO Speedwagon, Heart şi Barenaked Ladies au anunţat că şi-au anulat concertele pe care ar fi trebuit să le susţină în parcurile de distracţii din reţeaua SeaWorld, informează hollywoodreporter.com.

La rândul ei, Diana Warren, o apreciată compozitoare americană, a declarat: "Acest film ar trebui să îi convingă pe muzicieni să nu mai cânte niciodată în acele parcuri oribile. Animalele nu sunt aici pentru ne distra pe noi".

Potrivit presei americane, artiştii şi trupele invitate să susţină concerte în parcurile de distracţii din California în care sunt dresate balene ucigaşe (orca) primesc onorarii cu 25% - 50% mai mari decât onorariile lor obişnuite.

Pe 7 martie, politicianul democrat Richard Bloom din California, reprezentantul districtelor Malibu, Pacific Palisades, Bel Air, Brentwood şi Santa Monica, a propus o lege care interzice parcurilor acvatice să folosească balene ucigaşe în spectacolele lor. Bazându-se pe imaginile din controversatul documentar "Blackfish" - un film despre balenele ucigaşe care trăiesc în captivitate -, acelaşi proiect legislativ doreşte să declare ilegală practica înmulţirii animalelor în captivitate şi să interzică importurile şi exporturile de orci.

Unul dintre parcurile vizate de criticile generate de folosirea orcilor în show-urile sale este SeaWorld Entertainment, care deţine SeaWorld San Diego. Compania consideră că acel proiect legislativ este problematic. "Această propunere de lege este profund greşită din mai multe puncte de vedere, iar validitatea ei poate fi pusă foarte uşor sub semnul întrebării prin prisma Constituţiei Statelor Unite şi cea a Californiei", a spus Nick Gollattscheck, purtătorul de cuvânt al companiei.

Efectele documentarului "Blackfish", un film despre balenele ucigaşe care trăiesc în captivitate, au început să se facă simţite în societatea americană, statul California propunând o lege care interzice folosirea acestor mamifere marine în parcurile acvatice.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: