• Ned 2020 Web
Luni, 17 Martie 2014 14:11

Poluare crâncenă la Paris. Circulaţia maşinilor a fost restricţionată după criteriul cu soţ – fără soţ

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Decizia a fost luată după ce, cinci zile consecutiv, nivelul poluării a depăşit limita admisibilă. Vineri, de exemplu, măsurătorile au arătat depăşirea de peste două ori a aceastei limite: 180 micrograme de particule PM10 (particule de funingine cu dimensiunea mai mică sau egală cu 10 micrometri) pe metrul cub, faţă de 80 micrograme – nivelul admis.

Ca primă măsură, autorităţile au declarat gratuit întregul transport public parizian, iar măsura ar putea fi prelungită, de luni, în speranţa că oamenii îşi vor lăsa maşinile acasă.

Specialiştii au explicat că poluarea a fost favorizată de alternanţa nopţi reci – zile calde, ceea ce nu a permis particulelor să se disipeze.

Guvernul francez ia măsuri disperate, după ce nivelul poluării la Paris şi împrejurimi s-a apropiat de cel de la Beijing (unul dintre cele mai poluate oraşe din lume). De luni, francezii vor avea voie să circule cu maşinile lor în Paris numai din două în două zile, după criteriul ultimului digit al plăcuţelor de înmatriculare: într-o zi vor circula maşinile având cifre cu soţ, în următoarea – cele fără soţ.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: