• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Luni, 17 Martie 2014 07:53

ORA PĂMÂNTULUI 2014: Care sunt oraşele din România ce vor concura pentru titlul de capitală a evenimentului din 29 martie

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oraşele înscrise în competiţie sunt următoarele: Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea.

Municipalităţile vor organiza, luna aceasta, în cadrul concursului, diverse evenimente şi acţiuni care să aducă în atenţia comunităţii locale problemele de mediu, dar şi posibile soluţii.

Astfel, echipele locale vor alcătui şi implementa un plan de acţiuni inspirate din tematica de mediu care pot varia de la acţiuni de educaţie ecologică, (mini) proiecte de cercetare pe specii sau habitate locale în şcoli/licee, ieşiri în natură, observaţii astronomice, la expoziţii pe teme de mediu, conferinţe sau acţiuni de conştientizare şi responsabilizare şi până la evenimente gastronomice cu produse tradiţionale/producători tradiţionali, cu evidenţierea rolului esenţial, dar puţin ştiut pe care aceştia îl au în conservarea naturii în zonele de producţie.

La final, oraşul care se va remarca prin acţiuni variate şi cu impact în comunitate şi cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour din 29 martie va câştiga titlul de Capitală Earth Hour.

În cei doi ani anteriori în care a fost organizată această competiţie, titlul de Capitală Earth Hour a revenit oraşelor Bistriţa şi Timişoara.

Organizaţia WWF România care coordonează evenimentul Ora Pământului a mai lansat, cu ocazia ediţiei din acest an, şi un concurs pentru cetăţeni, care pot câştiga un panou solar pentru consum domestic în valoare de 20.000 de euro şi serviciile de instalare. Mai multe detalii despre acest concurs se pot găsi pe site-ul www.ora-pamantului.ro.

Programată pentru 29 martie, în intervalul 20.30 - 21.30, Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.

Earth Hour se sărbătoreşte în România din anul 2009, iar la nivel internaţional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediţie a acestui eveniment în oraşul Sydney, unde, pe 31 martie 2007, 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Earth Hour, iar în 2010 - 4.500 de oraşe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de oraşe, din peste 152 de ţări.

Treisprezece oraşe din România s-au înscris în competiţia pentru titlul Capitala Earth Hour 2014, Ora Pământului urmând să fie marcată în acest an în 29 martie, în intervalul 20.30 - 21.30, prin stingerea luminilor şi diverse activităţi, informează WWF România.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: