• Ned 2020 Web
Vineri, 14 Martie 2014 07:25

Asociația Team Work te invită la o nouă curățenie de Primăvară!

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cele 4 zile dedicate Curățeniei de Primăvară sunt așteptați aproximativ 400 de voluntari. Activitatea va avea loc între orele 10:00-15:00, în Grădina Botanică Bucureşti și va presupune tăierea lăstărișului, greblarea frunzelor şi colectarea selectivă a deșeurilor. Pe durata acestor activități, voluntarii vor fi îndrumați de către membrii Team Work și personalul specializat al Grădinii Botanice.

Participarea la Curățenia de Primăvară se face doar pe bază de înscriere, aceasta desfăşurându-se în perioada 13 martie - 4 aprilie, prin intermediul formularului de înscriere care se găsește pe blogul Team Work: blogteamwork.blogspot.ro. Vârsta minimă de participare este de 14 ani.

Pe tot parcursul celor 4 zile de curățenie va fi amplasat un stand pentru donații în Grădina Botanică în scopul susținerii următoarelor proiecte derulate de către Asociația Team Work în acest spațiu. Persoanele care vor să sprijine aceste activităţi vor primi, în schimbul donațiilor făcute, broșe, pandantive sau felicitări din lemn realizate manual de către membrii voluntari Team Work.

Curățenia de Primăvară 2014 este sprijinită de partenerii media 24fun.ro, StartUB.unibuc.ro, GreenReport.ro, buzzcamp.ro, InfoMediu.eu, Gratuitor.ro, Decosieco.ro, OnlineGallery, RadioRomaniaCultural.ro, Inparc.ro, SRMagazine.ro.

Proiectul este derulat de Asociația Team Work din 2006, bucurându-se de participarea unui număr de peste 3000 de voluntari entuziaşti. „Curăţenia de Primăvară” face parte dintr-un proiect mai amplu, „Grădina Botanică – Grădina Oraşului Meu”, alături de „Grădina Copilului şi a Părintelui”, „Curăţenia de Primăvară”, „Grădina Bunicii” (premiul „Spații Verzi MOL 2011” pentru proiectul cu cele mai spectaculoase rezultate din programul „Spații verzi Urbane 2011”) și „Grădina Copiilor” (proiect finanțat prin programul „Spații verzi Urbane 2012”). De asemenea, în anul 2012, Asociația Team Work a câștigat Premiul I la Gala Societății Civile, Secțiunea Protecția Mediului, pentru Curățenia de Toamna 2011. În perioada 2007-2010 proiectul a fost implementat și în grădinile botanice din Craiova și Cluj-Napoca. Proiectul îşi propune să aducă grădina botanică mai aproape de comunitate prin implicarea sa în activităţi care să creeze sau să consolideze legătura dintre acestea, dezvăluind beneficiile pe care un spaţiu verde, dublat de latura educativă, le poate aduce dezvoltării personale şi comunitare.

Asociația Team Work este o organizaţie non guvernamentală, non-profit de tineret axată pe învăţare prin management de proiect, facilitând acumularea de către tineri, prin activităţi de voluntariat, a experienţei necesare încadrării eficiente pe piaţa muncii. Scopul organizaţiei este acela de a promova în rândul tinerilor o atitudine pozitivă faţă de voluntariat şi munca în echipă, de a îi ajuta să se familiarizeze cu diverse medii organizaţionale prin desfăşurarea de proiecte şi de a valoriza practic cunoştinţele teoretice.

Asociația Team Work și Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” a Universității din București vor derula cea de-a 9-a ediție a Curățeniei de Primăvară, în zilele de 29-30 martie, respectiv 5-6 aprilie 2014. Evenimentul are loc în fiecare an și se adresează în special tinerilor iubitori de natură, care doresc să se implice activ în proiecte privind protecția mediului și amenajare spațiilor verzi.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: