• Ned 2020 Web
Miercuri, 12 Martie 2014 08:46

În ultimii 20 de ani au dispărut două treimi din rinocerii din Zimbabwe

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

'La sfârșitul anilor 1980 existau circa 2.000 de rinoceri albi în parcurile naționale și în rezervațiile particulare', arată directorul Autorității menționate, Geoffreys Matipano, precizând că, din cei 750 de rinoceri în viață, 450 sunt negri și 300, albi. Cele două tipuri diferă prin forma gurii și temperamentul mai singuratic și sălbatic al rinocerilor negri, și nu prin culoare.

Braconajul rinocerilor s-a intensificat și în Africa de Sud, unde anul trecut au fost uciși peste o mie de rinoceri pentru corn, dar animalele sunt oarecum în siguranță în alte țări din regiune — în Namibia, de exemplu—, unde nu există braconaj.

Praful de corn de rinocer se vinde foarte scump în Asia, unde este un fel de simbol, conferindu-i-se puteri de vindecare mai mult decât ipotetice. Cornul de rinocer conține keratină, aceeași substanță ca în unghiile umane.

Braconierii din Zimbabwe trag direct în rinoceri, dar îi și otrăvesc, făcând să eșueze măsurile de descurajare precum pedepsele cu închisoarea, tăierea preventivă a cornului, supravegherea prin satelit, mutarea rinocerilor în zone rezervate sanctuarelor. Peste 300 de elefanți și alte animale au fost otrăvite anul trecut în parcul național Hwange din Zimbabwe, încheie AFP.

În ultimii 20 de ani au dispărut aproape două treimi din populația de rinoceri din Zimbabwe din cauza braconajului, rămânând în prezent doar 750, a anunțat marți Autoritatea națională a parcurilor și faunei sălbatice, preluată de AFP.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: