Imprimă această pagină
Luni, 10 Martie 2014 08:35

Delta Dunării, promovata de Ivan Patzaichin cu insule plutitoare pe Dâmbovița

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Denumita simbolic "Eco-arhipelag: Obiecte urbane temporare pentru eco-design si ecodestinatii", aceasta fi prima expozitie interactiva de ecoturism din tara noastra, potrivit organizatorilor. Data limita pentru inscrieri si depuneri de materiale e 7 mai, iar anuntarea castigatorilor se va face pe 16 mai. Juriul competitiei il are ca presedinte onorific pe Ivan Patzaichin.

Din totalul proiectelor depuse, doar 5 vor fi selectate de juriul international pentru a fi realizate si expuse in zona Bibliotecii Nationale pe luciul de apa dintre Biblioteca Nationala si Podul Unirii.

Organizatorii spera ca puterea de sugestie a instalatiilor artistice sa ii convinga pe bucuresteni si turisti ca Delta Dunarii e un simbol pentru Romania si un colt de natura care merita protejat si cunoscut indeaproape. Ivan Patzaichin a spus ca scopul initiativei e de a atrage cat mai multa lume catre natura si miscare.

'Delta e unica, iar datorita faptului ca m-am nascut acolo sunt cumva obligat sa o promovez. Ea trebuie sa fie cunoscuta, iar bucurestenii ar avea ocazia sa vina pe Dambovita si sa gaseasca cate o bucatica din Delta doar vizitand acest loc', a declarat Ivan Patzaichin, citat de Agerpres.

Asociatia Ivan Patzaichin - Mila 23 a lansat vineri un concurs international de design menit "sa aduca" Delta in centrul Capitalei. Astfel, concurentii trebuie sa creeze instalatii/obiecte, sub forma unor insule plutitoare, care vor reprezenta si promova opt destinatii din Delta Dunarii: Crisan, Chilia Veche, Periprava, Letea, Mila 23, Caraorman, Sf. Gheorghe si Sulina.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46