• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Vineri, 07 Martie 2014 10:23

Eurobarometru: Românii recunosc că nu fac mare lucru pentru combaterea schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit sondajului realizat în perioada noiembrie-decembrie 2013, la întrebarea "Ați luat personal vreo măsură pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice în ultimele 6 luni", 23% dintre respondenții români au răspuns pozitiv, 67% au declarat că nu au luat vreo masură, iar 10% nu au știut să răspundă.

Comparativ cu sondajul similar din anul 2011, a scăzut cu 4 puncte procentuale numărul răspunsurilor afirmative, în timp ce respondenții care au recunoscut că nu au făcut nimic personal împotriva schimbărilor climatice sunt cu 7 puncte procentuale mai mulți în prezent.

La nivelul intregii UE, 50% dintre respondenți susțin că au luat cel puțin o măsură împotriva schimbărilor climatice, iar 46% recunosc că nu au făcut nimic.

Respondenții din Suedia declară în cea mai mare proporție (80%) că au luat cel puțin o măsură pentru combaterea schimbărilor climatice.

Vecinii bulgari se declară mai ecologiști decât românii, 27% dintre respondenții de la sud de Dunare susținând că au luat personal măsuri împotriva schimbărilor climatice în ultima jumătate de an. Un procent și mai mare dintre respondenții unguri se declară activi eco, 49%.

De-abia intrați în Uniunea Europeană în anul 2013, croații par cuprinți de o frenezie eco în comparație cu românii: 41% dintre respondenții din Croația au răspuns afirmativ la întrebare.

Întrebați care este cea mai mare amenințare la adresa omenirii, 10% dintre respondenții din România au indicat schimbările climatice. Media europeană este de 16%. Respondenții din Suedia au indicat schimbările climatice în cea mai mare proporție din UE (39%). La polul opos sunt portughezii (6%).

Cel mai mult românii par sa se teamă de saracie, foamete și lipsa apei potabile, ca amenințare la adresa securității lumii, 42% dintre respondenții din România indicand această amenințare.

La nivelul intregii UE, 35% dintre respondenți au declarat că se tem de sărăcie, foamete și lipsa apei potabile, ca principal risc la adresa omenirii, această amenințare fiind tot prima în topul percepției europenilor.

Românii recunosc că iau puține măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice, potrivit unui sondaj Eurobarometru făcut public luni de Comisia Europeană. Doar 23% dintre respondenții români declară că in ultimele 6 luni au făcut ceva împotriva schimbărilor climatice, cel mai redus procent din UE.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: