• Ned 2020 Web
Joi, 06 Martie 2014 09:09

Patrick Moore, co-fondator Greenpeace: Nu există nicio dovadă că omul reprezintă cauza dominantă a schimbărilor climatice

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Patrick Moore, un ecologist canadian și consultant de afaceri care a fost membru al Greenpeace în perioada 1971-86, a declarat, în fața membrilor comisiei Senatului american pentru Mediu că astfel de grupări folosesc modele eronate și tactici de inducere a fricii pentru a promova ideea ca omul generează încălzirea planetei.

"Nu exista nicio dovadă științifică potrivit careia emisiile de dioxid de carbon (CO2) generate de om sunt cauza dominantă a încălzirii minore a atmosferei Pamantului în ultimii 100 de ani", a spus acesta.

Chiar daca admite că planeta se încălzește, acest lucru nu va reprezenta o calamitate pentru oameni, pe care îi descrie drept "specii subtropicale".

Scepticii încălzirii climatice afirmă că nu exista nicio dovada ca Pământul se încălzește. Un raport ONU publicat în septembrie arată că temperaturile de la suprafața globului nu au crescut în ultimii 15 ani, dar cei mai mulți oameni de știință spun că este vorba de o pauză generată de o serie de factori.

Moore a precizat că a părăsit Greenpeace în anii 1980 deoarece a considerat că organizația a devenit mai interesată de politică decât de știință.

"După 15 ani în conducere, a trebuit sa plec deoarece Greenpeace s-a orientat brusc către stânga politică și a început să adopte politici pe care nu le puteam accepta din perspectivă politica", a spus el. Schimbarea climatică nu era un subiect când am părăsit Greenpeace dar acum este cu siguranță", a explicat el.

Unul dintre co-fondatorii Greenpeace a afirmat, în fața congresmenilor americani, că nu există nicio dovadă că omul contribuie la schimbările climatice, scrie Fox News. Acesta a adăugat că a părăsit Greenpeace în momentul in care a constatat că organizația s-a orientat către stânga politică.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: