• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Joi, 27 Februarie 2014 08:17

Statul american New York a declarat război lebedelor. Ce măsuri vor sa ia americanii împotriva păsărilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul iniţiat de autorităţile newyorkeze vizează uciderea celor 2.200 de lebede care trăiesc în acest stat până în anul 2025, spre marea nemulţumire a apărătorilor lor.

Lebedele au fost introduse în America de Nord de coloniştii europeni, pentru a-şi "decora" proprietăţile, la sfârşitul secolului al XIX-lea. Însă în secolul al XXI-lea, frumuseţea lor romantică nu le emoţionează pe autorităţile americane.

Lebedele atacă oamenii, distrug vegetaţia, deplasează speciile locale, reprezintă o ameninţare pentru avioane şi poluează cursurile de apă pentru că excrementele lor pot să conţină bacteria E. coli, afirmă Departamentul de conservare a mediului înconjurător din statul New York.

De când un avion al US Airways a intrat în coliziune cu un stol de gâşte în ianuarie 2009, deasupra New York-ului, obligându-l să amerizeze pe râul Hudson, Ministerul Agriculturii din Statele Unite limitează în fiecare an populaţiile de gâşte canadiene.

Statul New York vrea să extindă războiul şi asupra lebedelor, "pentru a proteja integritatea ecosistemului". Până în 2025, vor fi autorizate doar exemplarele care trăiesc în captivitate şi cele care aparţin unui "proprietar responsabil".

Printre altele, "metodele de control vor include vânătoarea, capturarea şi eutanasierea, în acord cu directivele ce vizează viaţa sălbatică", se afirmă în acest proiect al Departamentului pentru mediu.

Cuiburile de lebede vor fi la rândul lor distruse, ouăle vor fi sparte sau sterilizate pentru a evita ecloziunea.

Asociaţia "Goose Watch NYC" ("Supravegherea gâştelor din New York"), care se opune limitării numărului de gâşte sălbatice, a cerut ca acest proiect să fie abandonat.

"E pur şi simplu scandalos să vrei să extermini o specie care trăieşte în acest stat de peste 150 de ani", a declarat fondatorul asociaţiei, David Karopkin.

Ideea că 2.200 de lebede ar constitui o ameninţare, într-un stat cu 18 milioane de locuitori, îl revoltă pe cei care luptă pentru dreptruile animalelor.

Statul american New York a declarat război lebedelor şi vrea să le contrileze populația, considerând că aceste păsări reprezintă o ameninţare.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: