Posibilitatea construirii pe 85% din spaţiile verzi retrocedate, respinsă de Comisia de mediu
Scris de Infomediu EuropaProiectul de modificare propus iniţial, ce prevede că administraţiile locale pot decide tăierea arborilor sănătoşi din spaţiile verzi numai cu aviz de la agenţiile pentru protecţia mediului, a fost adoptat de deputaţii din Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic.
ONG-urile din Coaliţia pentru Mediu au protestat faţă de amendamentul adus, la Comisia de administraţie publică a Camerei, proiectului de modificare a Legii 24/2007 a spaţiilor verzi ce prevedea posibilitatea de a se construi pe 85 la sută din suprafeţele spaţiilor verzi retrocedate.
Reprezentanţii ONG-urilor arătau că astfel ar exista posibilitatea construirii pe 85 la sută din suprafaţa spaţiilor verzi retrocedate ceea ce "echivalează cu un genocid în materie de ecologie şi urbanism".
Ei au mai spus că, dacă modificarea legii va fi făcută, numai în Bucureşti ar fi afectate peste 300 de hectare de spaţii verzi, retrocedate sau în curs de retrocedare în mai multe parcurişi anume: Parcul Tineretului - 22 hectare + 4 rezervă de retrocedare, Parcul IOR- 12 hectare (jumătate din parc), Baza Spartac- 8 hectare, Parcul Plumbuita - 4 hectare, Parcul Prisaca Dornei - 6 hectare, Parcul Politehnicii - 3 hectare, Parcul Poligrafiei - 3 hectare, Parcul Bazilescu în întregime, toate pepinierele Bucureştiului- peste 200 hectare, toate livezile Capitalei şi multe spaţii verzi şi parcuri dintre blocuri, jumătate din Parcul Izvor şi Parcul Bordei.
Reprezentanţii ONG-urilor au cerut Comisiei de administraţie publică şi amenajarea teritoriului retragerea de urgenţă a modificării.
Între timp, în 4 februarie, a fost constitutită Comisia pentru mediu, căreia i-a fost înaintat proiectul.
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.