• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Miercuri, 26 Februarie 2014 08:31

Posibilitatea construirii pe 85% din spaţiile verzi retrocedate, respinsă de Comisia de mediu

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiectul de modificare propus iniţial, ce prevede că administraţiile locale pot decide tăierea arborilor sănătoşi din spaţiile verzi numai cu aviz de la agenţiile pentru protecţia mediului, a fost adoptat de deputaţii din Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic.

ONG-urile din Coaliţia pentru Mediu au protestat faţă de amendamentul adus, la Comisia de administraţie publică a Camerei, proiectului de modificare a Legii 24/2007 a spaţiilor verzi ce prevedea posibilitatea de a se construi pe 85 la sută din suprafeţele spaţiilor verzi retrocedate.

Reprezentanţii ONG-urilor arătau că astfel ar exista posibilitatea construirii pe 85 la sută din suprafaţa spaţiilor verzi retrocedate ceea ce "echivalează cu un genocid în materie de ecologie şi urbanism".

Ei au mai spus că, dacă modificarea legii va fi făcută, numai în Bucureşti ar fi afectate peste 300 de hectare de spaţii verzi, retrocedate sau în curs de retrocedare în mai multe parcurişi anume: Parcul Tineretului - 22 hectare + 4 rezervă de retrocedare, Parcul IOR- 12 hectare (jumătate din parc), Baza Spartac- 8 hectare, Parcul Plumbuita - 4 hectare, Parcul Prisaca Dornei - 6 hectare, Parcul Politehnicii - 3 hectare, Parcul Poligrafiei - 3 hectare, Parcul Bazilescu în întregime, toate pepinierele Bucureştiului- peste 200 hectare, toate livezile Capitalei şi multe spaţii verzi şi parcuri dintre blocuri, jumătate din Parcul Izvor şi Parcul Bordei.

Reprezentanţii ONG-urilor au cerut Comisiei de administraţie publică şi amenajarea teritoriului retragerea de urgenţă a modificării.

Între timp, în 4 februarie, a fost constitutită Comisia pentru mediu, căreia i-a fost înaintat proiectul.

Posibilitatea construirii pe 85 la sută din spaţiile verzi retrocedate a fost respinsă, marţi, de Comisia de mediu din Camera Deputaţilor, care a adoptat proiectul de modificare a Legii spaţiilor verzi fără acest amendament, informează reprezentanţii Coaliţiei pentru Mediu.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: