Imprimă această pagină
Marți, 25 Februarie 2014 08:39

"Plantam fapte bune in Romania" va împăduri 21 de hectare de teren în 2014

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăvara aduce cu ea noi acțiuni ale echipei „Plantăm fapte bune în România”, care și-a propus ca, în 2014, să împădurească 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Intrată în al patrulea an de existență, „Plantăm fapte bune în România” -inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat- are misiunea să crească și să protejeze pădurile din România. Acțiunile de primăvară vor cuprinde plantări în județele Argeș, Constanța, Iași, Mureș, Prahova și Sălaj. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni, iar în toamnă vor continua completările plantațiilor vechi cât și pornirea unor obiective noi de împădurire în județele Cluj și Dâmbovița.

Pentru a fi cât mai la zi cu situația reală din țară, „Plantăm fapte bune în România” a lansat o aplicație online unde toți cei care vor să semnaleze tăieri de păduri, o pot face. Aplicația online denumită „harta tăierilor de păduri” încurajează implicarea românilor în identificarea tăierilor de păduri abuzive, situate pe teritoriul țării noastre.

Și pentru că actiunile se bazează pe voluntariat, din dorința de a face mai ușoară implicarea tuturor doritorilor, echipa „Plantăm fapte bune în România” a realizat un infografic al activităților planificate în 2014. Cei care doresc să se alăture acțiunilor „Plantăm fapte bune în România” din 2014, o pot face în calitate de voluntari la acțiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni) sau în calitate de colegi ai echipei de organizare (selecție individuală, pe bază de CV și interviu). Cei interesați pot primi mai multe informații la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

În 2014, „Plantăm fapte bune în România” va împăduri 21 de hectare de teren. Acțiunea va avea loc în 12 județe și va implica peste 3000 de voluntari.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46