• 1
  • 2
  • 3
Marți, 25 Februarie 2014 07:44

La numărat vidrele din Gorj

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vidrele vieţuiesc pe râul Gilort în perimetrul Bengeşti Ciocadia-Novaci. Proiectul Agenţiei pentru Protecţia Mediului vizează stabilirea exactă a numărului de vidre existent în zona respectivă, proiect care se realizează cu fonduri europene şi pentru care APM Gorj a contractat o firmă specializată. Acţiunea de monitorizare a acestor animale a fost demarată săptămâna acesta şi au fost găsite câteva exemplare. “Am demarat partea de implementare a proiectului, acum este perioada când se poate face o cartare a vidrelor pe zona respectivă, pe râul Gilort. Acum au fost colegii să urmărească, anumite semnale pentru a vedea cam care ar fi stadiul efectivelor de vidră pe zona respectivă. Efectivele de vidră tot timpul suportă modificări, în plus, în minus, nu se poate gestiona foarte clar. Dacă hrană şi condiţii se dezvoltă în număr suficient, dacă sunt condiţii vitrege, natura îşi face singură reglarea”, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Valoarea totală a proiectului pentru identificarea efectivelor de vidră pe râul Gilort se ridică la aproximativ 160.000 de euro. Conform reprezentanţilor agenţiei, există premise ca şi pe Jiu să fie întâlnite aceste animale. Vidrele sunt animale care sunt de obicei active ziua, dar unele dintre ele practică un mod de viaţă nocturn. Îşi fac rost de hrană din apă.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj va identifica în următorii doi ani vidrele din zona Bengeşti Ciocadia - Novaci. În prezent, nu se cunoaşte cu precizie efectivul real al acestor animale pentru că nu s-a procedat niciodată la o inventariere a lor, deşi vieţuiesc de mulţi ani în zonele respective. În funcţie de rezultatele acţiunii, se vor stabili măsurile ce se vor lua pentru protejarea acestei specii de animale.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Ne puteți urmări și pe:

    

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55