• Ned 2020 Web
Marți, 18 Februarie 2014 09:05

Europa, "amenințată" de Canada

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acest tip de combustibil fosil neconvențional este unul dintre cei mai poluanți din lume. Practic, creșterea de emisii rezultată ar echivala cu punerea în circulație a șase milioane de mașini pe drumurile europene.

Organizația americană Natural Resources Defence Council (NRDC) – a făcut o analiză, bazată pe evenimente recente de pe piețele petroliere nord‐americane – analiză din care reiese că, dacă Europa nu ia măsuri, aproximativ 5,3% până la 6,7% din țițeiul și carburanții folosiți în transporturi vor proveni, până în 2020, din exploatările de țiței din nisipuri bituminoase din Canada.

Conform studiului NRDC, creșterea ponderii producției țițeiului de șist în SUA, în combinație cu scăderea cererii de petrol datorată standardelor de eficiență pentru mașini și restricțiile de export ce vizează țițeiul au condus la o saturație a pieței americane. Prin urmare, industria extractivă de țiței din nisipuri bituminoase din Canada, care a exportat până în momentul de față doar către Statele Unite, trebuie să găsească noi piețe de desfacere. UE este o piață foarte atractivă, datorită poziției geografice, dar mai ales pentru că este dependentă, de importuri și are nevoie de cantități însemnate de motorină.

Accesul pe noi piețe este deosebit de important pentru industria de nisipuri bituminoase din Canada, pentru că aceasta plănuiește să își sporească producția, de la 1,4 de milioane barili pe zi în 2012, la 5,8 milioane până în 2030. În momentul de față, abilitatea industriei de a se extinde este limitată de capacitatea de transport a conductelor existente.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Trei importante organizații nonguvernamentale - Greenpeace România, Fundația TERRA Mileniul III și Banckwatch România - trag un semnal de alarmă față de amenințarea transformării statelor europene în piețe de desfacere pentru țițeiul poluant obținut din nisipuri bituminoase în Canada.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: