• Ned 2020 Web
Vineri, 14 Februarie 2014 05:54

O girafă de la o grădină zoo din Danemarca a fost împușcată și a dată de mâncare leilor

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a fost împușcat, corpul animalului a fost supus unei autopsii publice, iar apoi a fost dat ca hrană la lei și alte animale prădătoare din grădina zoologică.

Deși administratorii și-au motivat decizia prin faptul că există foarte multe exemplare din această specie de girafă în grădinile zoo din Europa, această explicație nu i-a mulțumit pe activiștii pentru protecția animalelor, care au inițiat o campanie cu câteva zile înainte pentru a salva girafa.

În afara celor aproape 30.000 de semnături strânse printr-o petiție online pentru a stopa împușcarea animalului, oficialii Grădinii Zoologice din Copenhaga au primit amenințări cu moartea, după ce aceștia au refuzat oferta de la mai multe grădini zoo de a-l adopta pe Marius. Mai mult, o persoană anonimă a făcut o ofertă de 682.000 de dolari americani pentru girafă, dar a fost refuzat.

Acum, gruparea „Animal Rights Sweden” îndeamnă populația să nu mai viziteze parcul zoologic din capitala daneză.

„Nu este un secret că animalele sunt ucise atunci când nu mai este loc pentru ele, sau dacă animalele nu au gene care să fie suficient de interesante”, se arată într-un comunicat de presă al Grădinii Zoologice din Copenhaga și remis de Asociated Press.

Marius s-a născut în captivitatea la Grădina Zoo din Copenhaga, unde se mai află alte șapte girafe din aceiași specie, nativă Africii. Specia în sine nu este pe cale de dispariție, dar este amenințată din cauza vânătorilor și a reducerii habitatului natural.

„O girafă nu este un animal de companie, nu este precum un câine sau o pisică, care devine parte din familie. Este un animal sălbatic”, a declarat Bengt Holst, directorul științific al grădinii, pentru The New York Times.

Marius, o girafă în vârstă de 2 ani, a murit, duminică, la Grădina Zoologică din Copenhaga, după ce îngrijitorii au împușcat-o. Administratorii grădinii spun că au ajuns la această decizie deoarece această specie de girafă este foarte bine reprezentată printre speciile de girafe ținute în captivitate în grădinile zoologice din Europa.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: