• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 11 Februarie 2014 09:48

Pedalezi și purifici aerul! Invenția care ar trebui să ne convingă să renunțăm la mașini pentru un oraș mai curat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asta datorită unui grup de japonezi din Bangkok care a proiectat o bicicletă ce elimină noxele din aer în timp ce pedalezi.

„Bicicleta fotosinteză”, așa cum o numesc unii, este un concept inovator al unui grup de ingineri al companiei Bangkok’s Lightfog Creative&Design. Ei nu au dezvoltat încă un prototip al bicicletei care purifică aerul în timp ce pedalezi deoarece mai sunt anumite detalii tehnice care trebuie clarificate. Cu toate acestea, proiectul a câștigat premiul internațional Red Dot Design, o competiție recunoscută la nivel mondial care premiază cele mai ingenioase idei în materie de design și inovație.

„Am decis să creăm o bicicletă care purifică aerul deoarece pedalatul, pe lângă faptul că decongestionează traficul, ar putea avea și rolul de a reduce poluarea”, a explicat directorul de creație, Silawat Virakul. Bicicleta electrică presupune un purificator amplasat pe ghidon. Acesta captează substanțele poluante din aer și apoi eliberează aer curat spre biciclist.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Mersul pe bicicletă devine o activitate din ce în ce mai verde. Pe lângă faptul că te ajută să te menții în formă și, de asemenea, să contribui la reducerea dioxidului de carbon din atmosferă, pedalatul poate fi și un bun purficator al aerului.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: