• 1
  • 2
  • 3
  • 4
Marți, 11 Februarie 2014 09:22

Tu știi câte chinchilla porți?

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Și asta nu e totul. Aceste animale sunt crescute în condiții mizerabile și ucise la câteva luni de viață pentru ca, mai apoi, blana lor să fie expusă în magazine la prețuri de sute, mii de euro. În România există, în prezent, 10 ferme de blană în care se cresc peste 16.400 de animale, iar numărul acestora este în continuă creștere.

România va deveni „lagărul” Europei?

Cele mai multe ferme de blănuri se află în Europa și China, care a devenit cel mai mare producător de blănuri din lume, urmată de Asia. În țările membre ale Uniunii Europene există peste 7.200 de ferme de blănuri, în special în Danemarca, Finlanda și Olanda. Aceste ferme produc anual în jur de 30 de milioane de blănuri de nurcă și două milioane de blănuri de vulpe. În țările din vestul Europei, industria blănurilor a cunoscut în ultima perioadă un declin major și asta datorită faptului că multe țări și-au înăsprit legislația în ceea ce privește creșterea animalelor pentru blană. Însă acest lucru nu se întâmplă și în Europa de Est. Aici, aceste exploatații de animale încep să se înmulțească nu doar din cauza legislației permisive, ci și a faptului că afaceriștii din Occident își mută fermele aici.

Un exemplu concludent găsim în țara noastră. Chiar în cursul acestei luni (februarie), un grup de olandezi inaugurează o fermă de nurci în comuna Șercaia, din județul Brașov. Mai mult, olandezii au anunțat că vor construi încă una, în comuna Feldioara din același județ. În total, investiția se ridică la patru milioane de euro.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Știai că?

• La procesarea blănurilor se folosesc substanțe chimice dăunătoare mediului înconjurător;

• Produsele din blană conțin mari concentrații de chimicale riscante;

• În Europa mor aproximativ 56 de nurci pe secundă; •Pentru confecționarea unei haine din blană sunt omorâte până la 200 de chinchilla, 30-40 de iepuri, 30 de nurci sau 24 de vulpi;

• Majoritatea animalelor din fermele de blană suferă tulburări comportamentale grave (canibalism, automutilare etc.);

• Animalele sunt ucise prin gazare, sufocare, electrocutare anală sau vaginală.

Îți dorești o haină de blană naturală sau o glugă fancy cu blăniță? Dacă prețul piperat nu este un motiv îndeajuns de bun pentru a renunța la un astfel de accesoriu de lux, poate gândul că participi, la propriu, la uciderea a peste 100 de milioane de animale sălbatice o va face.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: