• Ned 2020 Web
Vineri, 07 Februarie 2014 12:43

Casă pasivă și uiți de factură! Prima locuință aproape etanșă, care nu pierde strop de căldură, a fost construită în Argeș

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prima casă pasivă din România a fost construită în satul Burluși, comuna Ciofringeni, județul Argeș. Firma constructoare vorbește despre o locuinţă aproape etanşă, care nu pierde strop de căldură. „Ai încălzit-o o dată, iar căldura rămâne în camere încă două săptămâni. E izolată termic din toate părţile cu o haină groasă de polistiren, foloseşte panouri solare pentru apă caldă şi încălzire prin podea, care e mai ieftină. Geamurile nu stau deschise mai deloc, să nu se piardă căldura, iar aerisirea se face printr-un sistem inedit de ventilaţie, cu găuri în tavan şi conducte care trec prin pământ şi recuperează energia. Costă cu 15% mai mult decât o locuinţă obişnuită, însă factura la utilităţi scade cu 75%”, precizează un reprezentant al companiei.

Casele pasive sunt prietenoase cu mediul înconjurător prin faptul că folosesc puțină energie pentru a asigura confortul locuitorilor și pentru că risipa de energie (pierderea de căldură, de exemplu) este minimă. De asemenea, folosirea apei geo-termale pentru încălzire oferă căldură obținută în mod ecologic, fără arderea combustibililor fosili pentru încălzirea unui agent termic. Construirea casei pasive din Burluși a ținut cont de relief, utilitățile existente în zonă și cerințele de confort ale proprietarilor.

Descrierea arhitecturală:
Casa de la Burluşi are o suprafaţă de 210 mp, cât aproximativ 4 apartamente de 2 camere, iar, în interiorul ei, căldura este păstrată datorită zidurilor cu o grosime de 75 centimetri, din care 30 cm de polistiren, cărămidă BCA de 38 cm, rigips şi vată de 5 cm, plus tencuială şi adezivi.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

O casă pasivă reprezintă, pe scurt, o casă cu o înaltă performanță energetică (consum redus de energie, pierderi minime). Performanța energetică este obținută prin instalații eficiente de încălzire/ răcire, prin folosirea surselor de energie alternative, prin materiale de construcții speciale și izolații foarte bune sau alte metode de reducere a consumului și a pierderilor de energie. Deși construirea unei case pasive costă mai mult decât o construcție obișnuită, reducerea considerabilă a facturilor lunare la utilități poate atrage pe oricine dorește să-și construiască o astfel de casă.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: