• Webbanner Ecomondo
  • Ned 2020 Web
Joi, 06 Februarie 2014 08:51

Cum ar putea economisi România 7 miliarde euro

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Măsurile de eficientizare ar echivala cu o creştere de 4-6% a PIB, fără un consum suplimentar de energie. Cel puțin așa se arată într-un comunicat al Asociației Române pentru Promovarea Eficienței Energetice (ARPEE).

„Pierderile energetice în sectorul industrial ating 30-35% din energia consumată, în timp ce la clădiri se constată pierderi energetice de circa 40-50% din energia consumată”, se arată în comunicatul amintit. De altfel, eficiența energetică reprezintă și „o prioritate fundamentală în România”, potrivit declarațiilor lui Gilles Humbert, președintele ARPEE. Cu atât mai mult, cu cât Comisia Europeană a lansat procedura de infringement împotriva României și Cehiei pentru că nu au furnizat informații privind implementarea directivei referitoare la eficiența energetică.

Cititi articolul integral in Revista Infomediu Europa pe care o puteti cumpara de la reprezentantele Inmedio si Relay. De asemenea, daca doriti, va puteti abona la revista aici.

Dacă s-ar aplica măsuri de eficiență energetică, România ar economisi pe termen lung între 5 și 7 miliarde de euro. Și asta pentru că țara noastră consumă de 2,5 ori mai mult energie pe unitatea de Produs Intern Brut (PIB) faţă de media UE.
Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2015 23:46

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Infomediu Europa

S.C. RECYCLING INTERNATIONAL MAGAZINE S.R.L.
Sat Surani 107
Comuna Surani, Judetul Prahova
Telefon: +40 720 88 28 55

Ne puteți urmări și pe: